Ülésezett az önkormányzat

droszler | 2009. február 27 15:22:45 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Tájékoztató Körmend Város Önkormányzatának
2009. február 26-ai ülésérõl.


A 2008. évi költségvetés módosítása
A mûködési bevételek növekedése, átvett pénzeszközök, ill. intézményi költségvetésen belüli átcsoportosítások miatt módosították a képviselõk az elmúlt évi költségvetést. Ennek alapján a bevételek és kiadások fõösszegét 4.441.065 eFt-ban, az önkormányzat általános tartalékát 25.557 eFt-ban, céltartalékát 868.537 eFt-ban hagyták jóvá. Az önkormányzat fejlesztési hitelét változatlanul 45.901 eFt összegben rögzítették.

Közalapítványi beszámolók
A Képviselõ-testület megtárgyalta a Körmend Múltja, Jelene, Jövõje Közalapítvány, a Körmend Közbiztonságáért Közalapítvány, a Dr. Batthyány Strattmann László Kórházért Közalapítvány, valamint a Körmenden Foglalkoztatottakért Közalapítvány 2008. évi tevékenységérõl szóló beszámolókat.
Az ülésen Dr. Déri Miklós a Körmenden Foglalkoztatottakért Közalapítvány elnöke szóban is kiegészítette a beszámolót, ami már a napirend következõ pontjában szereplõ kérelmüket is érintette. Az alapítvány elnöke elmondta, hogy komoly feladatot jelentett a nyelvi képzés megszervezése, melynek pozitív fogadtatása volt a városban, hiszen 99 fõ jelentkezett az angol, német ill. olasz nyelven, alap- és középfokon meghirdetett képzésre. Voltak akik menet közben visszaléptek a képzéstõl, viszont a képzõ intézménynél további 21 fõ jelentkezett. Összességében mintegy 3,3 mFt-ba kerül a képzés, amihez hozzájön a sikeres nyelvvizsga költségeinek átvállalása ( a támogatás arányában). A Közalapítvány arról döntött, hogy a 21 fõ képzési költségeinek 1/3-át (max. 300 eFt-ot) tud vállalni, míg további 1/3-át a képzõ intézmény biztosítja. A fennmaradó 1/3 rész biztosítására fordulnak kérelemmel az alapító Önkormányzathoz.
A képviselõk egyhangúlag fogadták el a közalapítványok beszámolóit, majd hasonlóképp döntöttek a Körmenden Foglalkoztatottakért Közalapítvány 300 eFt-os támogatási kérésével kapcsolatban is. Bebes István polgármester megköszönte a közalapítványok munkáját, melyre továbbiakban is nagy szüksége van a városnak. Külön kiemelte a jelenlegi gazdasági körülményekben a Körmenden Foglalkoztatottakért Közalapítvány tevékenységének fontosságát, pályázati lehetõségek kihasználását. Dr. Déri Miklós, a közalapítvány elnöke szerint számíthat a város az alapítvány tevékenységére, melyet eredményesebbé tenne az önkormányzat pályázatfigyelõjének segítsége. Természetesen – az eddig is jó együttmûködésnek megfelelõen - ezt biztosítani fogja az önkormányzat.

Jubileumi esztendõ Körmend sportjában
A Körmendi Atlétikai Club 1884. július 6-án tartotta alapító közgyûlését, bejegyzésére pedig ugyanez év október 7-én került sor. Az elsõ 100 év mûködésérõl kiadvány készült, melyben bemutatásra került a város sportélete, az egyesületek tevékenysége. Az elsõ sportegyesület megalakulásának 125 éves évfordulója alkalmából az utóbbi 25 esztendõ tevékenységének bemutatása hozzájárulhat a jubileum méltó megünnepléséhez. A feladatok koordinálására Jubileumi Bizottságot hozott létre a testület, melynek elnöke Bebes István polgármester, tagjai Egyed Gyula, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, valamint Köbli József az OKSB alelnöke.



Március 15-i ünnepség
Az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság 2009. február 13-i ülésén foglalkozott a 2009. évi március 15-i városi ünnep elõkészítésével.
Az ünnepség szervezését a Körmendi Kulturális Központ és Faludi Ferenc Könyvtár civil közösségek bevonásával végzi. Ünnepi beszéd elmondására Majthényi László urat, a Vas Megyei Közgyûlés alelnökét kéri fel Bebes István polgármester a Képviselõ-testület nevében..

A tervezett program:

2009. március 15. vasárnap
13.00 óra Játszóház. Batthyány kastély, Színház aula. csákó, fakard készítés, éneklés

14.45 óra Városi Fúvószenekar térzenéje. Szabadság tér, Kossuth szobor.

15.00 óra Városi Ünnepség
Himnusz
KASzT mûsora
Ünnepi beszéd: Majthényi László, a Vas Megyei Közgyûlés alelnöke
Kossuth szobor koszorúzása
Szózat
A Városi Fúvószenekar menetzenéjére átvonulás a kastélyba

16.00 óra „Szobor és Ünnep született” – a Dombóvári Városszépítõ és Városvédõ Egyesület által gondozott, Horvay János Kossuth szobrait bemutató kiállítás megnyitója- a körmendi vonatkozások kiegészítésével. Batthyány kastély – Sala Terrena Galéria

Köszöntõ: Bebes István Körmend város polgármestere
Megnyitó: Dr. Kriston Vízi József, a Dombóvári Helytörténeti Múzeum igazgatója, Dr. Nagy Zoltán, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságának igazgatója
Közremûködik: KASzT (korabeli ruhában, a korabeli Rábavidék címû lapban megjelent cikkek alapján összeállított rövid mûsorral)
Városi Fúvószenekar (a kiállítóterem elõtt)
Városi Vegyeskar (az egykori szoboravatóra írt kórusmûvel)



A Dobogó erdõ és Hunyadi út- Hegyaljai út védett piramistölgy fasor kezelési terve
Törvényi elõírás alapján a védett természeti területekre kezelési tervet kell készíteni, ami a helyi jelentõségû védett természeti területek esetén a települési önkormányzat feladata. A terv tartalmazza a terület növényállományának felmérését, melynek alapján meghatározásra kerülnek a szükséges intézkedések, azok ütemezése, s elõírásra kerülnek a fenntartási feladatok is. A Képviselõ-testület októberi ülésén fedezetet biztosított a terv elkészítésére, melyet az Ökohydro Kft elvégzett mindkét területre.
A terveket véleményezte az Õrségi Nemzeti Park Igazgatósága, a piramistölgy fasor esetében kikötés nélkül fogadták el, míg a Dobogó erdõ esetén kisebb kikötéseket tett. A Képviselõ-testület egyhangúlag fogadta el a kezelési terveket.

Piramistölgy kezelési tervét letöltheti itt 1 2 + térképek 1 2

A Dobogó erdõ kezelési tervét letöltheti itt 1 2 térképek 1 2


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.