Fejlesztés és modernizáció a körmendi kórházban

droszler | 2009. március 06 19:24:51 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Fejlesztés és modernizáció:

A körmendi BSL Kórház vezetõi háziorvosokkal, illetve a Mentõszolgálat és a szentgotthárdi Rendelõintézet vezetõjével tartottak közös megbeszélést


A körmendi kórház vezetõi 2009. március 5-én a kórház vonzáskörzetében dolgozó 37 háziorvossal, valamint a Mentõszolgálat és a szentgotthárdi Rendelõintézet vezetõjével közös megbeszélésen egyeztették a 2009-es év legfontosabb feladatait, az egészségügyi fejlesztések irányát (fizikoterápia, szülészet felújítása), a belgyógyászat, és általában a kórház aktuális helyzetét. A tanácskozáson egyetértés alakult ki abban, hogy idõszerû a háziorvosi és szakrendelések rendjének közös kialakítása, valamint a háziorvosi igények felmérését követõen a lehetõség szerinti igénypótlásokról intézkedni.

A tervezett fejlesztések körében kiemelt szerepet szánnak az on-line megoldások szélesebb körû alkalmazásának, mely egyszerre alkalmas a háziorvosok által kért módon a betegutak lerövidítésére, és a folyamatos internetes kommunikáció kiépítésével egy új típusú beutalási rendszer alapjainak lefektetésére. Már a közeljövõben megtörténik a diagnosztikus részleg elõjegyzési rendjének és technikájának átalakítása, és pontosítják a fekvõbeteg részleg beutalási rendjét.

A tervezett fejlesztések megvalósulását nagyban segíti, hogy a kórháznak továbbra sincs likviditási problémája, gazdálkodása pontos (melyet a múlt héten befejezõdött ÁSZ-vizsgálat is megerõsített), mûködése finanszírozható. A betegek ellátása zavartalanul folyik, a belgyógyászati részleg ideiglenes nehézségeit is sikerült egy magasan képzett belgyógyász bevonásával megszüntetni. Szerencsés módon a magyar egészségügyet általánosan sújtó orvoshiány a kórház mûködésében (sõt, általában a régió egészségügyi ellátórendszerében) nem okoz megoldhatatlan problémát.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.