Szociális infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése

droszler | 2009. május 06 17:59:15 | körmendi hírek |
2008. júliusi rendkívüli testületi ülésén döntött a Képviselõ-testület arról, hogy – összhangban Körmend város és a térség szociális szolgálattervezési koncepciójával – a fogyatékosok nappali ellátásának férõhelybõvítése, valamint a térségi feladatok ellátása érdekében indulni kíván a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program „Szociális infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése” címmel kiírt pályázatán.

A pályázaton épület-felújításra, bõvítésre, akadálymentesítésre lehet támogatást elnyerni az egyes szociális alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése érdekében, illetve az ehhez kapcsolódó gépek, berendezések, eszközök beszerzésére, modernizálására.
A pályázat összköltségvetése 66.285 eFt, a 10 %-os önrésze pedig 6.628.500 Ft. „A Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ Fogyatékosok Nappali Intézményének fejlesztése a felmerülõ igények kielégítése és a kistérségi ellátás megvalósítása érdekében”címmel benyújtott pályázat elnyerte az igényelt támogatást, melynek összege 59 601 524 Ft
A projekt keretében 30 férõhelyes fogyatékosok nappali intézmény fog megépülni, melynek tervezett költsége 41.592 eFt. Elõkészítésre 2.052 eFt, szolgáltatásokra 2.917 eFt, gépkocsik beszerzésére 11.270 eFt, eszközbeszerzésre 5.454 eFt kerül felhasználásra. A pályázaton kötelezõen elõírt projektmenedzsment költségére 3 mFt-ot kell elkülöníteni.
A támogatási szerzõdés megkötéséhez szükséges dokumentumok beszerzése van folyamatban. A támogatási szerzõdés megkötését követõen a beruházását minél elõbb el kívánja indítani az önkormányzat, a tervek szerint 2010. elsõ félévében a fogyatékosok ellátása már az új 30 férõhellyel bõvített intézményben valósul meg.



ÁROP pályázat: A Körmendi önkormányzat szervezetfejlesztése a hatékonyság javításának érdekében.
A Képviselõ-testület szintén 2008-ban döntött az államreform operatív program (ÁROP) keretében a hivatalok szakmai munkájának fejlesztésére benyújtható pályázaton való indulásról, melyhez 1,74 mFt önerõt biztosított (a projekt költségvetésének 8 %-a) . A pályázatonként maximum 20 mFt összegû elnyerhetõ támogatásból az Önkormányzat 19.995.464 Ft összegben részesült.
A pályázat segítségével korszerûsítésre kerül a jelenlegi ügyfélhívórendszer, ami gyorsítani fogja az ügyintézést az okmányirodában, a pénzügyi területen költségvetési szoftverfejlesztés fog megvalósulni, valamint szakmai továbbképzések támogatására is sor kerül a pályázat keretében. Emellett a hivatali munka korszerûsítését, valamint a polgárok minél magasabb szintû tájékoztatását elõsegítõ tanulmányok , és civil honlap fog készülni.
A támogatási szerzõdés megkötéséhez szükséges dokumentumokat az Önkormányzat eljuttatta a pályázatokat kezelõ VÁTI KHT-hez.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.