Május 15-éig lehet diákhitelt igényelni

droszler | 2009. május 10 10:33:47 | közérdekü |
Már csak 5 napjuk maradt azoknak, akik eddig nem kértek Diákhitelt, de még ebben a tanévben szeretnének pénzhez jutni. Ez az összeg akár 200 ezer - a költségtérítéses képzésben résztvevõknek akár 250 ezer - forint is lehet. Speciális esetben az igényelhetõ Diákhitel további 50 ezer forinttal nõhet. Aki most lekési a május 15-i határidõt, az már csak a jövõ tanévtõl kérheti ezt a kedvezõ, hitelbírálat nélkül elérhetõ speciális kölcsönt.



Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttmûködõ bank és takarékszövetkezeti fiókokban lehet benyújtani. (Lista a www.diakhitel.hu honlapon.) Azok az új igénylõk, akik még május 15-ig beadják igénylésüket, június 15-én, a tanév utolsó diákhitel-kifizetési napján, egy összegben kaphatják meg visszamenõleg a teljes tavaszi szemeszterre esedékes (öt havi) kölcsönüket. Ez, akár 200 ezer forint - a költségtérítéses diákoknak 250 ezer forint - is lehet. Speciális esetben - ha az igénylõ szülei már nem élnek, vagy éppen regisztrált álláskeresõk - szemeszterenként további 50 ezer forinttal nõhet az összeg.

A Diákhitelt felsõfokú tanulmányai alatt 40 éves koráig bárki igénybe veheti. Nincs hitelbírálat. Nem kell sem jövedelem, sem kezes, sem egyéb fedezet. Csak a tanulmányok befejezése után, negyedéves türelmi idõ elteltével kell a törlesztést megkezdeni.

Mint köztudott, a speciális törlesztési feltételeknek köszönhetõen a Diákhitel havi törlesztõrészletét nem érinti a világban jelenleg tapasztalható pénzügyi válság. A havonta visszafizetendõ összeg nagy biztonsággal teljesíthetõ, mert kizárólag a törlesztõ jövedeleméhez (illetve bizonyos esetekben a minimálbérhez) igazodik.

Az ügyfél, lehetõségei szerint szabadon megrövidítheti törlesztése futamidejét azzal is, hogy a kötelezõ törlesztõrészleten felül, korlátozás és extra költségek nélkül bármikor elõtörleszthet. A Diákhitel Központ az állam segítségével kedvezõ kölcsönöket vesz fel, és azt önköltségi elven, üzleti haszon nélkül adja tovább a diákoknak. Ennek köszönhetõ, hogy a kamat mértéke a hasonló jellegû banki forinthitelek (pl. személyi kölcsönök) átlagos kamatának a felét sem éri el.

Forrás: Diákhitel Központ


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.