MKOSZ válasza nyílt levelünkre

droszler | 2009. május 05 18:39:59 | közérdekü |
Tisztelt Csapatvezetõ Úr!
Kedves Tamás!



Úgy gondolom, hogy a Szövetség és tagszervezetei közötti kommunikációnak nem a nyílt levél a megfelelõ formája. Az általad elküldött kérdésekre azonban megpróbálok legjobb tudásom szerint válaszolni, hiszen egyetértek azzal, hogy a kosárlabdát szeretõk számára a válaszok fontosak.


1.

Az MKOSZ Versenybizottság Elnöke javasolta, hogy a Szolnok által beterjesztett videofelvétel ügyében az MKOSZ Elnöksége folytasson le vizsgálatot. A javaslat az Elnökség elõzõ (2009. április 10.) ülésének napirendjében szerepelt, azonban más témák (költségvetés) sürgõssége miatt érdemi megtárgyalására egyelõre nem került.

2.

Az eljárással kapcsolatos félreértések megelõzését segíthette volna az, ha a Klub képviselõje a meghívásnak megfelelõen részt vesz a tárgyaláson.

A Sport Állandó Választott Bíróság gyakorlatában annak Titkárától kapott tájékoztatás alapján az egyes ill. többes bírói gyakorlat mindegyike elõfordult. Dr. Berényi János Elnök Úr, aki az NSSZ Elnökeként a sportbírókat kinevezte, garanciát vállalt arra, hogy a bírók mindegyikének szakmai felkészültsége és emberi tisztessége megkérdõjelezhetetlen, ezért az MKOSZ ellenbírót nem állított. Ezt a gyakorlatot az MKOSZ azóta is folytatja (Szolnok-Paks mérkõzés - paksi beadvány). Meg kell jegyeznünk, hogy az NSSZ tájékoztatása szerint az ebben az ügyben eljáró bíró Magyarország egyetlen, a Sport Nemzetközi Választott Bíróságában mûködõ jogásza volt.

3.

Az MKOSZ-nek nem a korábbi álláspontjának védelme, hanem a sportszerûség, a Bajnokság szabályszerû lebonyolítása mellett kell kiállnia. Emlékeztetlek arra, hogy az ominózus video-használatról szóló szabály 2008. októbere óta lépett érvénybe, és alkalmazási gyakorlata még nem alakult ki. Bizottságaink a legjobb tudásuk alapján döntöttek, és a FIBA-tól sem kaptak jogi segítséget.



Úgy vélem, hogy a SÁVB döntését a Szövetségnek tiszteletben kell tartania, és meg kell alkotnia a videofelvételek használatáról szóló precíz szabályozást. Fõtitkárként már 2008. õszén beterjesztettem javaslatunkat erre, sajnos a Férfi Tagozat jóváhagyásának hiányában ezt az Elnökség még nem fogadta el.

Mint egy patinás klub képviselõje, sokat tudnál segíteni abban, hogy ez a szabály mihamarabb életbe léphessen.



Kérlek, tájékoztasd a csapat szurkolóit az indokokról, és remélem, az ügynek csak a tanulságai maradnak meg emlékeinkben.

Üdvözlettel:
Dr. Sterbenz Tamás
fõtitkár

Forrás: www.bckormend.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.