Niessl ismét ellenőrizne

droszler | 2009. május 28 21:19:37 | közérdekü |
Átmeneti ellenõrzés mellett voksolna az egykori "schengeni"-határokon Hans Niessl (SPÖ), tartományfõnök, amennyiben ez szükséges lenne és törvényesen szabályoznák.

Mint az Euro 2008 idején
Egy határidõs ellenõrzés elrendelése nem ütközne törvénybe, Maria Fekter belügyminiszternek hatáskörébe tartozik a határon való ellenõrzés elrendelése, mint például az Euro 2008 labdarúgó bajnokság ideje alatt, így Niessl.

"Súlyos biztonságpolitikai hibák"
"Amennyiben ez a döntés most biztonságpolitikai okokból szükséges lenne, én is üdvözölném a határozatot", mondta Niessl. A burgenlandi tartományfõnök szerint az utóbbi évek belügyminiszterei "súlyos hibákat követtek el Burgenland biztonságpolitikáját illetõen".

Bécsbe helyezték át a rendõröket
A legfõbb hiba volt, hogy a "schengeni bõvítéssel" és a határok megszûnésével egyidõben csökkentették a burgenlandi rendõrség állományát és Bécsbe helyezték át õket, így Niessl.

Niessl azt is a hibák közé sorolja, hogy a technikai felszereltség modernizálása csak lassan halad elõre.

Segédszolgálat meghosszabbítása
Az osztrák hadsereg segédszolgálata nélkül elképzelhetetlen lenne a biztonsági koncepció megvalósítása, fogalmazott Niessl. A szociáldemokrata párt (SPÖ) és személy szerint Hans Niessl tartományfõnök
100 százalékban támogatják az osztrák hadsereg segédszolgálatának meghosszabbítását.

Ezt azzal indokolják, hogy az övezet másfél évvel ezelõtti kiterjesztése óta erõsen megnövekedett Ausztriában a "bûnözõturizmus".



bõvebben a burgenland.ORF.at-n


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.