XX. Hopplá Könnyűzenei Fesztivál

droszler | 2009. július 06 09:10:55 | kultúra |
XX. Hopplá Könnyûzenei Fesztivál
2009. július 18. 18.45
Szentgotthárd, Várkerti szabadtéri színpad



Elõzmény:
1990-ben a Mûvelõdés Háza és Színház Népek Játéka címmel szervezett programokat a városban, és ezek közül az egyiken három amatõr együttes lépett fel. A helyi együtteseknek jó kapcsolataik voltak más városok hasonló korú és érdeklõdési körû muzsikusaival. Felmerült tehát az az igény, hogy évente legalább egy alkalommal legyen ismét olyan rendezvény, amelyen találkozhatnának egymással. Ebbõl az elgondolásból született meg a Hopplá Amatõr Könnyûzenei Fesztivál, melyet azóta minden évben megrendeznek a szentgotthárdi várkerti szabadtéri színpadon.

A jubiláló fesztivál:
Az idei szentgotthárdi Hopplá Könnyûzenei Fesztivál a múltba való visszatekintés, az elmúlt 20 évre való emlékezés jegyében fog eltelni. 2009-ben a szervezõ Pannon Kapu Kulturális Egyesület nem hív sztárzenekart, hanem kizárólag a helyi és kistérségi zenei magra támaszkodik.
Felkérték azokat a helyi zenészeket (természetesen a ma mûködõ zenekarok mellett, úgy mint: Membrán, Zaporozsec, Save As), akik játszottak valaha a Hopplá fesztiválon, hogy álljanak össze újra régi zenekaraikkal (Dráma Margarin, Evylution, Mûszaki Zár) és ha csak néhány szám erejéig is, de lépjenek fel ismét és így ünnepeljék közösen ezt a kerek évfordulót. Valamennyien örömmel és nagy lelkesedéssel fogadták megkeresésüket. Szentgotthárd egyébként már hosszú évek óta abban a szerencsés helyzetben van, hogy a könnyûzenei élet terén nagy a mozgolódás kis város létükre, mindig is létezett 3-4 mûködõ zenekar.
A fesztivál napján a színpadon üdvözölni és köszönteni szeretnék azon szervezõket, közremûködõket, akik az elmúlt években szerves és tevékeny résztvevõi voltak a rendezvénynek. Nekik a színpadon kis ajándékkal fognak kedveskedni.
A rendezvény egyik nagy erénye az volt, hogy az elmúlt években az érdeklõdõk ingyen vehettek részt a koncerteken, és reméljük ez a jövõben is így marad. Az Egyesület számára fontos szempont, hogy a fiataloknak legalább egyszer ne kelljen fizetniük azért, ha szórakozni, kikapcsolódni szeretnének egy nekik szóló nagyrendezvény keretében.

A jubiláló fesztivál kiegészítõ programjai:
A XX. Hopplá Könnyûzenei Fesztivál kiegészül egy, a helyszínen berendezett alkalmi kiállítással is. A kiállítás anyagát fényképek, sajtóanyagok, plakátok, és kivetítõn folyamaton futó, a helyi televízió által az elmúlt években készített anyagok fogják képezni.
Mivel a Hopplá Fesztivál alkalmából gyûlik össze a legtöbb fiatal, ebbõl adódóan megfogalmazódott az az elképzelés is, hogy ha már ilyen sokan együtt vannak, akkor a zenei élmények mellett kapjanak olyan információkat, amelyek segítségével életszemléletük és életmódjuk is pozitív irányba mozdulhat el. Így 1996-ban drogprevenciós tevékenységgel is kiegészült a program. A szervezõk azt tapasztalták, hogy a zene és a kábítószer-ellenes kampány jól megfért egymással, a jelenlévõk érdeklõdése mindkét irányba megnyilvánult, és ezáltal lett sikeres a rendezvény. Ez a kiegészítõ program azóta is szerves része az eseménynek.
Az idei esztendõben felállítanak a szervezõk egy Egyenlõ Esély elnevezésû standot is, lelkes, helyi fiatalok közremûködésével. A stand az idegengyûlölet ellen hívja fel a figyelmet, szóróanyagok, matricák, pólók, interaktív játékok formájában.

XX. HOPPLÁ Könnyûzenei Fesztivál
2009. július 18. 18.45
Szentgotthárd, Várkerti szabadtéri színpad


18.45-19.15 No Para - Szentgotthárd
19.30-20.00 Mûszaki Zár - Vasszentmihály
20.00- Az elmúlt 20 év szervezõinek, közremûködõinek köszöntése
20.30-21.00 Irreális Arculat- Szentgotthárd
21.15- 22.00 Dráma Margarin - Szentgotthárd
22.15-23.00 Zaporozsec - Szentgotthárd
23.15-00.15 Save As -Szentgotthárd

A belépés ingyenes!


Visszatekintés a múltba - Kiállítás a rendezvény helyszínén. A kiállítás anyagát fényképek, sajtóanyagok, plakátok, és kivetítõn folyamaton futó videoanyagok fogják képezni.
Folyamatosan drogprevenciós program a Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának, -egészségügyi felügyelet a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetének közremûködésével.
EGYENLÕ ESÉLY stand- összefogás a rasszizmus ellen!
16 - 20 óráig Rendkívüli Véradás a mûvelõdési házban a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetének a szervezésében. Aki vért kíván adni, TAJ kártyát hozzon magával

Forrás: Pannon Kapu Kulturális Egyesület


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.