Színházi bérletfelhívás

droszler | 2009. augusztus 27 22:40:40 | kultúra |
A SZOMBATHELYI WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ ELÕADÁSAI A 2009/2010. ÉVADBAN
VÁSÁROLJON BÉRLETET KÖRMENDEN!
Vásároljon bérletet a szombathelyi Weöres Sándor Színház 2009/2010 évadjára 6.300,-Ft-ért a pénteki elõadásokra és utazzon Szombathelyre színházbusszal alkalmanként 300,-Ft-ért!


Bérletek vásárolhatók
a Körmendi Kulturális Központban
(Batthyány kastély)
Pálóczi Zsuzsánál
október 1-ig munkanapokon
9 – 16 óráig (tel.: 410-132)


ELÕADÁSOK - NAGYSZÍNPAD
Vajda-Valló-Fábri: Anconai szerelmesek - zenés komédia két részben

Adria-parti kisváros terecskéje a hely, ahol megesik, aminek kell. Egy panzió és egy cafeteria alkotja az életút és a pályaválasztási kilátási horizontját. E helyütt él egy eladósorba került leánygyermekét egyedül nevelõ, ám a szerelem örömeit igen kedvelõ atya könnyûvérû szobalányával, a szomszédjában egy magányos panziósnõvel és a közepesnél valamivel gyérebb vendéglátóipari szenvedéllyel megáldott kávézótulajjal. És akkor még nem is beszéltünk az idevetõdõ, halmozottan hátrányos helyzetû milliomosról, aki élete nagy szerelmének elvesztését próbálja egyre masszívabb alkoholadagokba fojtani. És egy szalámis szendvicsekkel megrakott debreceni honleány, aki születendõ gyermekének olasz nemzõ-apját próbálja fellelni a kies kisvárosban. Mindez a hatvanas-hetvenes évek legendás olasz életérzésével, a tegnap nagy olasz slágereivel. Dallamaik nosztalgiát, egyszersmind jókedvet, derût ébresztenek. Komédiánk elröpít egy letûnt világba, oda, ahol a nõ szelíd és karcsú, a férfi pedig erõs és bátor, ahol télen hideg van és nyáron meleg, ahol a tavasz zöld, az õsz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Mesénk a "boldog békeidõk"-ben játszódik, mondjuk 1970-ben, "Olasz"-ban, az Adria partján, a szép Ancona fõterén.
rendezõ: Béres Attila

Molnár Ferenc: Liliom
1908-ban jelenik meg Molnár Ferenc Muzsika címû novelláskötete, melyben a vásári kikiáltó és egy kis cselédlány szerelmérõl írt története olvasható, a címe Az altató mese. Ez lesz a Liliom alapötlete. Molnár Ferenc hatalmas színmûírói életmûvének ez a talán egyik leghíresebb, legsikeresebb drámája tehát, a melegszívû hintáslegény és az egyszerû, de a hintáslegénybe egy életre szerelmes cselédlány megható, szentimentális története. Életkép a Liget elesett, mégis - minden "rosszaságuk" ellenére - tiszta szívû alakjairól. A bemutatón megbukik a darab, de két évvel késõbb, a bécsi premier után – ahol viszont tombolt a közönség – kezdi meg máig tartó világkarrierjét. Puccini operát, Gershwin musicalt szeretett volna írni a Liliomból; ekkor még Molnár nem állt kötélnek, féltette a darabot; de késõbb hozzájárult a Carousel, azaz Körhinta zenés darab átiratához.
Rendezõ: Valló Péter

Michael Frayn: Még egyszer hátulról
A darab egy hisztérikus, de jóindulatú társulatot mutat be, amely a végletekig stresszelt rendezõ irányítása alatt egy olcsó vígjáték, az Ádámkosztüm bemutatójára készül. Michael Frayn mûve egy kaotikus rendelkezõ próbától az utolsó, borzalmas bukással járó elõadásig követi a színészeket; ezalatt az idõ alatt ajtók csapódnak, románcok szövõdnek, replikákat vétenek el, szívek törnek össze, makrélát lopnak – egyszóval, teljes a zûrzavar. 
A Még egyszer hátulról címû vígjátékot 1982-ben Olivier Díjjal jutalmazták a Legjobb vígjáték kategóriában, 1984-ben pedig az Év legjobb darabjának járó Tony Díjra és Drama Desk díjra jelölték.  
Rendezõ : Jordán Tamás


KAMARATEREM
George Orwell: Állatfarm

A hatalom azt a képességet vagy erõt jelenti, amely alapján valaki vagy valami akaratát vagy szándékát másra, másokra rá tudja testálni. Ez a hatalom különösen akkor mutatkozik meg, amikor valakinek nincs szándékában a másik akaratát elfogadni, tudomásul venni vagy magáévá tenni, esetleg még ezzel az akarattal szembefordul, annak ellenáll, ennek ellenére az õ ellenében ható akarat érvényesítését nem tudja megakadályozni.
Rendezõ: Dömötör Tamás


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.