Személyes találkozás Verebes István író, rendező és színésszel

droszler | 2009. augusztus 24 11:13:08 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
A Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény leendõ 8. osztályos tanulói Kutasi Tibor osztályfõnökük vezetésével az idei nyáron a Zala megyei Gellénházán táboroztak 5 napig augusztus elején.

A régen olajiparáról híres településen nagyon jól érezték magukat a gyerekek. A nyugodt göcseji község és a környezõ települések ideális helyszínt nyújtottak a nyári kikapcsolódáshoz. A jó idõben jutott idõ strandolásra a település szép fürdõjében. A gyerekek ellátogattak Zalaegerszegre a megyeszékhelyre. Felliftezhettek a bazitai TV torony több mint száz méter magas kilátójába. Innen pazar kilátás nyílott a megyeszékhelyre, a környezõ szép Zalai-dombságra. Kis szerencsével és jó szemmel a változékony idõben a hegyhátsáli TV torony is láthatóvá vált.

Bazitán a gyerekek felkeresték a több éve itt élõ és dolgozó Verebes István színmûvészt és rendezõt. A jól ismert tévés személyiség nagyon szívesen, az elsõ szóra fogadta a gyerekcsoportot. A szépen felújított ház kertjében több mint egy órán keresztül beszélgetett a gyerekekkel a mûvész. Elõzékenyen válaszolt a tanuló néha kényes kérdéseire. Beszélt a Heti hetesben töltött éveirõl, a válás körülményeirõl. Szót ejtett arról, hogy miért nem dolgozik a zalaegerszegi színházban, pedig szívesen tenné. Kattintson a képere !Mesélt a családjáról, terveirõl. Szót ejtett az õ diákélményeirõl is. Fõleg az érdekelte a diákokat, hogy miért költözött ide a fõvárosból, az isten háta mögé. Elmondta, hogy nagyon szeret Bazitán élni. Itt visszavonultan él. Semmi rendezõi, színházi munkát nem vállal jelenleg, habár megkeresés van rendesen. A hétvégi szombati Nap-kelte mûsorán kívül a tévében sem vállal szerepet. Inkább az írásnak szenteli jelenleg az idejét. A jó hangulatú beszélgetés végén Verebes István dedikálta legújabb könyvét, amit Maya címmel írt Hernádi Judit színésznõrõl.

A beszélgetés végén azért a színmûvész elárulta, mielõtt megérkeztek a kölcseys gyerekek, elvállalt egy szerepet hosszas vívódás után a jövõ nyári a Szegedi Ünnepi Játékokon. Ezt a hírt elõször a körmendi gyerekeknek mondta el. Köszönet érte és a tartalmas, hangulatos beszélgetésért.

Kattintson a képere !

Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.