Nyílt Napot tart az APEH október 28-án

droszler | 2009. október 19 11:24:39 | közérdekü |
Nyílt Napot tart az ország valamennyi régióközpontjában és megyeszékhelyen október 28-án, délelõtt 9.30-tól délután 16 óráig az APEH. Az állami adóhatóság mindennapi munkájának megmutatásával is az a hivatal fõ célja, hogy a hatósági tevékenység mellett erõsítse a szolgáltató jellegérõl kialakult képet, és ezáltal is javuljon az adózási hajlandóság, közelebb kerüljön az ügyfelekhez formálva a hatóságról kialakult véleményt, szemléletet.

Bezerédj István reformkori politikus, az elsõ nemesi adózó születésének évfordulóján az adóhatósági Nyílt Napon az érdeklõdõk közérthetõ formában, hallhatnak rövid elõadást adóügyi kérdésekrõl, az „adózás könnyen, gyorsan, egyszerûen" adóügyi blokkban. Választ kaphatnak arra a kérdésre „Mi a teendõ, ha jön a revizor?", valamint betekintést nyerhetnek a végrehajtási, felszámolási eljárások rendszerébe, illetve a fizetési könnyítések kérelmezésének kérdéskörébe.

Az állami adóhatóság intézményeit felkeresõk „kedvük szerint" kitölthetik az adózási ismeretekrõl szóló Totót is, amelyen olyan kérdések szerepelnek mint például: Mi az adó?, Mi a személyes adónaptár?, Hány ügyfélszolgálata van az adóhatóságnak?, Mire költünk az adónkból a legtöbbet?, Hány százalék 2009-ben a személyi jövedelem-adó?, Lehet-e ügyet intézni telefonon az állami adóhatóságnál?

A látogatók - nevük megadása nélkül - kitölthetik az adótitok védelmét szem elõtt tartva összeállított kérdõívet is, amelybõl az APEH kaphat képet arról, vajon a „nyílt napos vendég" milyen módon került kapcsolatba idén az APEH-hal, mit tart jellemzõnek az APEH-ról és munkatársairól, illetve miért látogatott el a Nyílt Napon az adóhivatalba. Az érdeklõdõk a kezükbe vehetnek olyan kiadványokat is, amelyekbõl többi között az adózás jelentõségét, a mai magyar adórendszert, és az állami adóhatóság felépítését, rendszerét, mûködését ismerhetik meg.

A bemutatók helyszínén úgynevezett ötletládákat is elhelyez az adóhatóság, és várja a látogatók javaslatait, észrevételeit az APEH munkájáról, tevékenységérõl.

A Kiemelt Adózók Igazgatósága (Budapest,VII. kerület Dob utca 75-81.) a Magyar Adózástörténeti Kiállítás iránt érdeklõdõket fogadja a Nyílt Napon.

Az október 28-ai adóhatósági Nyílt Nap részletes programja az APEH (www.apeh.hu) és azon belül a regionális igazgatóságok honlapjain lesz megtalálható.

Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal Hasznos Hírek


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.