Filmklasszikusok online és ingyen

droszler | 2009. október 30 09:06:06 | kultúra |
Igazi aranybánya lehet a mozi szerelmeseinek az az internetes oldal, amelyen több száz klasszikus alkotást találhatunk, egészen az 1900-as évek elejétõl.

A Classical Cinema Online újra megnyitotta képzeletbeli kapuit: új felülettel és új filmekkel várja a látogatókat. Az oldal üzemeltetõi folyamatosan gyûjtik az internetes videomegosztókon, fõleg a Google Videón található teljes mozifilmeket, és ezekbõl töltik fel az online filmszínházat. A filmeket a beágyazott lejátszóval ablakban vagy teljes képernyõs változatban lehet megnézni, természetesen ingyen. Az oldal nem támogatja filmek letöltését, azonban számos olyan kis alkalmazás létezik, amelyekkel az eredeti megosztó oldalakról a számítógépünkre menthetjük a filmeket.

A sok száz alkotás között találhatunk lassan száz éves némafilmeket, mint amilyen például a Metropolis, és „mindössze" harminc-negyven éves mûveket is, köztükl a klasszikus makaróni westernt, a Nevem Senki címû alkotást. A filmeket mûfajok szerint csoportosították, így könnyebb böngészni, ha romantikus, zenés vagy éppen némafilmet keresünk.

A színes kínálatból itt találnak egy kis ízelítõt olvasóink.

Az oldal a nézettség alapján mûfajonkénti és összesített toplistát is vezet, ezekbõl választva biztosan nem fogunk csalódni. Az új filmek minden héten valamilyen aktualitáshoz kapcsolódnak, így most például a Halloween alkalmából a horror a sláger. Ezek között is elsõ helyen találjuk a Lugossy Béla fõszereplésével készült Drakula filmeket.

Forrás: techline.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.