LADÁNYBENE 27/25

droszler | 2009. december 15 23:20:03 | kultúra |
Kattintson a képere !
LADÁNYBENE 27/25
2010 ismét a Ladánybene 27 éve, ugyanis pontosan 25 éves lesz Magyarország elsõszámú reggae zenekara!


Bár nem szeretünk a számokkal játszadozni és nem tekintünk a múltba – legfõképp nem szeretnénk múltbéli sikereinken lovagolni – azért ezt az évfordulót szeretnénk több eseménnyel, kiadvánnyal, egyszóval munkával megünnepelni.

Íme az elõttünk álló teendõk sora, melynek elsõ – és nem akármilyen – lépésérõl máris bõvebb információt olvashatsz!

COLOR DEM – LB27 feat. KING YELLOWMAN (második riddim albumunk)
COLOR DEM lemezbemutató koncert 2010. január
MARLEY 65 – Bob Marley tribute koncert 2010. február
LB27/25 – Születésnapi koncertünk 2010. március
SPRING REGGAE JAM – 2010. április
EUROPIAN REGGAE CONTEST – regionális erõfelmérõ és selejtezõ 2010. május
LB27 REGGAE CAM – 2010. július
ÚJ LB27 ALBUM! – 2010. október
Lemezbemutató koncert – 2010. november

Továbbá terveink között szerepel „BIOREGGAE” elnevezésû, akusztikus jellegû mûsorunk üzemeltetése és DUB4U! – projectünk újraindítása!

A következõ oldalakon ismerkedj meg második riddim albumunk, a COLOR DEM világával, és fantasztikus vendégünkkel, a jamaicai sztárral, King Yellowman-nel!






Color Dem feat. King Yellowman

A Ladánybene 27 zenekar
Második riddim albuma!

LADÁNYBENE 27 feat. King Yellowman

Gregory G.Ras, Copy Con, Junior Tshaka, MC Kemon,
MC Columbo, Jr Brown, KRSA a.k.a Lord Panamo
Céanne, Mammazita, Milli Chab, MC Pita Ramos,
Máté és SkaPeti

Kattintson a képere !


Egy új riddim albummal jelentkezik a jövõre 25-ik születésnapját ünneplõ Ladánybene 27 és ahogy ezt már megszokhattuk tõlük, ismét jó okot találtak arra, hogy a hazai reggae élet már befutott és feltörekvõ tehetségeit összehívják egy nagyszerû produkcióra. A Color Dem albumon azonban nem csak a hazai kiválóságok, hanem két küföldi elõadó, a Svájcban élõ Junior Tshaka (a 2009-es Europian Reggae Contest gyõztese) és a hazai reggae élet eddigi legnagyobb együttmûködéseként a világhírû jamaicai sztár, a dancehall kultúra királya, King Yellowman is szerepel!

King Yellowman-nel a zenekar kapcsolata a 2007 Reggae Camp szervezésekor indult, igaz, a Ladánybene 27 tagjai régóta nagy tisztelettel és rajongással vélekednek a legendás énekesrõl. Ezért is volt lélekemelõ siker, a 2007-es Camp Yellowman koncertje! A Judah riddim produkció szervezésekor is örömmel mondott igent a felkérésre, pedig rendkívül elfoglalt elõadó. A Color Dem felvételeit európai turnéjának állomásain írta és készítette.
King Yellowman szereplése egy hazai reggae albumon mindenképp mérföldkõ lehet a hazai reggae élet és a Ladánybene 27 zenekar számára egyaránt, hiszen a jamaicai reggae élvonal egyik legnagyobb sztárja tette le voksát a Ladánybene 27 és a magyarok mellett.

(Sajtóanyagunkban King Yellowman biográfiáját is megtalálod!)

A hazai reggae elõadók közül az elmúlt évek során többen országos, sõt európai ismertségre tettek szert, a legnagyobb fesztiválok állandó fellépõi, dalaikat hallhatjuk a rádiókban. Az Irie Maffia, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Riddim Colony, az saját zenekaraikkal dolgozó Copy Con és Jr Brown a Ladánybene 27-tel, illetve a Love Alliance és további sound systemekben éneklõ MC Kemon a reggae hazai élvonalát jelentik.

Az új riddim album munkálatainak kezdetén a Ladánybene 27 tagjai web oldalukon pályázatot hirdettek hazai énekesek, MC-k részére, további verziók megírására. 10 nap állt rendelkezésére a versenyzõknek, de ezalatt a rövid idõ alatt 12(!) pályamû érkezett! Bár a zsûrizés szerepét a Ladánybene 27 tagjai vállalták, a közönség véleményét egy internetes szavazáson is kikérték, ami hihetetlen izgalomban tartotta a reggaecamp.com oldal látogatóit, a hazai reggae massive-ot! A beérkezett dalok közül a legjobb hat verzió felkerült az albumra!

De mit is jelent a riddim album kifejezés? A reggae zenélés egyik alapvetõ formája, már meglévõ reggae dalok instrumentális verziójára (riddim) történõ új énekszólamok kitalálása. Persze gyakran átszabják a zenei alapot, vagy csak egy-két motívumot használnak fel belõle. Az így megszületõ új változat – bár tempójában és zenei motívumaiban hasonlít az eredetihez – sok esetben teljesen új életre kel. Reggae party-kon a DJ-k gyakran keverik egymásra az azonos riddimre készült verziókat, ez kifejezetten reggae sajátosság! A Ladánybene 27 Judge Day riddim albumáról több verzió országos sikert ért el, az LB27 – Judge Day alapmû mellett Copy Con Mondd ki a szót! címû dala a legtöbbet játszott dalok közt szerepelt a rádiókban…

A Color Dem…album alapját a Ladánybene 27 Babylon Cirkusz címû albumán található Color Dem A Judah felvétel képezi.


1.Color Dem A Judah (LB27 feat. King Yellowman)
„Special Combination” az eddigi legnagyobb hanghordozón is hallható „reggae-diplomáciai” siker a Ladánybene 27 életében. King Yellowman és Miksa közös verziója a Babylon Cirkuszról ísmert eredeti dal új változata!

2.Wild East (Gregory G.Ras feat. Liló&Sziszi)
A Riddim Colony frontembere (aki egyébként a Roots Kompaktban is szerepel, illetve önálló karrierjét is építi) G.Ras, ezúttal is hatalmas belsõ töltéssel énekel a világ bajairól.

3.Tabufa (Copy Con)
Copy Con magyar nyelven tud hiteles ragga énekes lenni, ezt saját albumain, a korábbi Judge Day verzióján is bizonyította. A Tabufa is egy lendületes, vicces, sziporkázó szövegelésû szerzemény, ami az emberiség jelen problémáinak okát valahol Ádámnál és Évánál kutatja…

4.Luv, Luv, Luv (Junior Tshaka)
A 2009-es olaszországi Rototom Sunsplash fesztiválon az európai reggae elõadók versenyén elsõ helyen végzett Junior Tshaka verziója a francia nyelvû reggae-t kedvelõk nagy kedvence lehet!

5.Life Isn’t Easy (Kemon)
Az elmúlt években London és Budapest között ingázó Kemont legtöbbször a Love Alliance MC-jeként láthattuk, de többször lépett fal az Irie Maffia, PASO, Riddim Colony vendégeként. Erõs, mély hangjával a keményebb dancehall világában is sikeres, pedig ott sem könnyû az élet…

6.Gangster Community (Columbo)
MC Columbo, vagy Columbwoy, az Irie Maffia és a Brains frontembereként az egyik legfoglalkoztatottabb énekes napjainkban. A Judge Day riddimre írt Controller verzió után most egy vokálokban erõsebb verziót készített…

7.Praise JAH Everyday (Jr Brown)
A hazai sound system-ek és riddim alapú éneklés „fenegyereke” az Európában cikázó Jr Brown, avagy a „misztikus 2 hang” egy raszta ihletésû dalt hozott össze a Judah riddimre!

8.World Wide Crisis (Lord Panamo)
Elgondolkodtató verzió született a PASO frontemberétõl! KRSA aka Lord Panamo nemcsak a SKA éneklésében és érzésében jeleskedik, az utóbbi idõben a BP Riddim Band frontján roots és dancehall riddimekre is énekel.

9. Rootless Tree (Céanne)
Céanne a www.reggaecamp.com oldalon indított verseny abszolút gyõzteseként került az albumra. A csodálatos hangú fiatal énekesnõ édesapja révén (Prof. Menelik), már egész fiatalon állandó résztvevõje volt a Reggae Camp fesztiváloknak, ahol alaposan magába szívta a reggae lényegét…

10.Listen To The Sound! (Mammazita)
Mammazita a Budapest Riddim Band extra hangú énekesnõjeként már otthonosan mozog a hazai reggae rendezvényeken. Az internetes szavazáson második helyen végzett ezzel a csodás produkcióval.

11.Gucci and Prada (Milli Chab)
Milli Chab, azaz Csabi több sound system élén a hazai keményebb dancehall élharcosa. Mindig modern megoldásokra törekszik, reggae-ben naprakész! Ezzel a Judah riddim verziójával sokak szerint a mai jamaicai trendnek is tökéletes éllovasa lehet.

12.Told fel a hangot! (MC Pita Ramos)
Versenyünk egyik nagy nyertese (bár 4-ik lett) Pita Ramos, akinek egy-egy track-jét már játszotta az egyik országos rádió, mégis reggae körökben ez az alkalom lehet az áttörés számára. A hip-hop-ból érkezõ MC magyarul énekel és szövegel, ezzel alapos vihart kavarva a szavazás fórum topic-jában…

13.Work For Free (Máté feat. MiaSista)
Máté a gyõri Újkút HK énekeseként került be a reggae körforgásába. Zenekarával roots reggae-t játszik és énekel, de az utóbbi hónapokban önállóan is jelentkezett pl. a Budapest Riddim Band kíséretében.

14.Persze (SkaPeti)
A Kingston Cruisers „örökmozgó” frontember/vezetõ/trombitása egy korábbi KC dal szövegével készített fülbemászó verziót a Judah Riddimre. És persze, hogy trombitál is a dalban…

15.Judah riddim (hogy mások is kitalálhassák saját verziójukat!)

A lemez megrendelhetõ a Reggae Camp honlapján ( www.reggaecamp.com ), megvásárolható a zenekar koncertjein, illetve országos terjesztésben eljuttatjuk az ismert áruházakba, lemezboltokba!

A Color Dem albummal, a Ladánybene 27-tel, a Reggae Camp-el kapcsolatos további információk a www.lb27.hu és a www.reggaecamp.com oldalon találhatók!


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.