Körmenden bíznak a döntőbe jutásban

droszler | 2003. május 10 21:29:41 | körmendi hírek |
Összekovácsolódott a Zsebe-csapat

Az elmúlt hétvégén ismét nagy örömet szerzett szurkolóinak a Zsebe-csapat. Bár a körmendiek egy percig sem titkolták, hogy a győzelem reményében utaznak Debrecenbe, s ott aztán négyszer tíz perc alatt valóra is váltották, amit elterveztek. Bár az első félidőben még vezetett a hazai együttes, ám a látottak alapján érezni lehetett, hogy csak idő kérdése, hogy mikor robban a körmendi bomba. A második félidő elején következett be ez a pillanat, amikor a Rába-parti fiúk "szétlőtték" a hazaiak zónáját. Több mint tízpontos előny birtokában Némethék türelmesen és okosan kosárlabdáztak, s bebiztosították győzelmüket. Zsebe Ferenctől elsőként azt kérdeztük: milyen tapasztalatokat hozott számára a mérkőzés.
- Bebizonyítottuk, hogy ez a csapat a magyar bajnokságban bárkit le tud győzni, még idegenben is. Fotos, hogy ezt a játékosok is elhiggyék, hisz még hosszú út vezet a diadalig. Szerencsére olyan játékoskerettel rendelkezünk, hogy bátran cserélhetek, mert a kispadon ülők nyerő emberré léphetnek elő. Ám nem elég, ha ezt csak én tudom, hanem nekik is át kell érezniük, s az adott szituációban élniük kell ezzel a lehetőséggel. Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy bátran cserélek, így mindenkinek adódik lehetősége a pihenésre, aki a pályán van, annak teljes erőbedobással kell küzdenie.A csapat edzője óvatosságra inti azokat akik már elkönyvelték: ebben a szezonban csak a Körmend lehet a bajnok. Nagy az esély arra, hogy döntőbe kerüljön a gárda, de Baba szerint nagyon nehéz mérkőzések várnak a csapatra, a debreceniek még nem mondtak le arról, kiharcolják a továbblépést.
- Az előny nálunk van, ez nagyon jó és megnyugtató érzés, most már nem engedhetjük meg magunknak, hogy kiénekeljék a szánkból a sajtot. Bízom a fiúkban, hiszen látom, hogy keményen, elszántan dolgoznak, szinte megjósolhatatlan, hogy kinek a vállára lehet többet rakni egy-egy mérkőzésen. Isti jelenléte biztos, hogy tartást adott a gárdának. A kezdetektől fogva kitűnően védekezett, s ma már a pontszezésben is egyre előbbre tart. A többiek is igyekeznek lépést tartani Istivel, s ettől lett ütőképes a csapatunk - érvelt a csapat edzője.
Persze az sem véletlen, hogy távolról nagyon eredményes az együttes. Nincs olyan csapat a magyar mezőnyben ahol ennyi "jókezű" játékos lenne a pályán. A csapat javuló formája mellett azonban van még egy tényező, amelynek nagy jelentőséget tulajdonított Zsebe Ferenc. A legnagyobb tisztelet hangján szólt azokról a szurkolókról, akik még Debrecenbe is elkísérték a csapatot. Mint mondta, a játékosok is nagyra értékelik ezt a segítséget, érzik, hogy sok ember számára fontosak, ezért minden tőlük telhetőt megtesznek a sikerért.
Tisztelt szurkolók!
Amikor ezeket a sorokat olvassák, nagy valószínűséggel eldőlt, hogy csütörtökön hazai pályán növelte-e (növelte!) előnyét a Marc együttese. Két héttel ezelőtt a második zalaegerszegi mérkőzés zajlott, amikor lapunk napvilágot látott. Akkor másodszor is győzőtt Zalaegerszegen a körmendi gárda, s 3:0-val jutott tovább az elődöntőbe. Reménykedünk mi is abban, hogy következő számunkban már a körmendi bajnokcsapatot köszönthetjük.

v.t.
Rábavidék
XIV. évfolyam 8. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.