Elsöprő siker az újévi koncerten

droszler | 2010. január 11 22:22:05 | kultúra |
Kattintson a képere !
Elsöprõ siker az újévi koncerten
hosszú évek után a körmendi fúvósokat újra állva ünnepelte a közönség...

Amikor 2006-ban újra összeállt a körmendi fúvószenekar többéves hallgatás után, sokan nem hitték volna, hogy alig pár év, s ismét régi fényében jelenik majd meg a kis csapat. A 2009-es év szereplései már jelezték, nagy fejlõdésen ment át a zenekar, ám a 2010. január 10-i Újévi koncert átütõ sikere tán még magukat a fellépõket is meglepte.

A Városi Fúvószenekar Egyesületet 2007. óta évrõl évre felkéri Körmend Város Önkormányzata, s polgármestere az év nyitására, így már hagyományosnak tekinthetõ eme rendezvény, mégsem rutin-szerûnek, hisz a mûsoron szereplõ darabok többségét elõször hallhatta a nagyközönség. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével V. Németh Zsolt országgyûlési képviselõ, s a körmendi képviselõ-testület néhány tagja is, a zenekar számára az igazi díszvendég azonban a 96 éves Vadas Józsi bácsi volt, a körmendiek legendás tamburmajorja. A koncert elsõ részében Bebes István polgármester újévi beszéde után polkák, keringõk, klasszikus darabok hangzottak el, olyan jól ismert Strauss és Brahms dallamok, amik a kevésbé vájt-fülûek számára is jól ismertek, a szünetben Körmend Város Önkormányzata jóvoltából egy pohár pezsgõ várta a közönséget a Színház Aulájában, majd a második részben könnyed, közismert dallamokkal lepte meg a zenekar a nézõket.

The Mission, Karib tenger kalózai, Indiana Jones... Mind-mind olyan filmklasszikusok, melyeknek zenéje is világhírûvé vált. Az újítások, a fiatalos repertoár elsöprõ sikert aratott, a közönség állva ünnepelte a zenekart, s két ráadást is kikövetelt a koncert végén.

Morvai András, a zenekar ifjú karnagya igazán remek eredményt ért el, az elmúlt évek munkája beéreni látszik, s ebben jelentõs része van Komor András karnagynak is, aki sokban segíti az egyesület, a zenekar munkáját, s ennek elismerése-képpen a Városi Fúvószenekar Egyesület Örökös Tiszteletbeli Karnagyává választotta az Egyesület tagsága, amit díszoklevélben rögzítettek.

Azt mondják, ahogy kezdõdik egy év, olyan lesz végig... Reméljük, Körmenden igaz lesz ez a babona, és vidám, boldog, sikeres évnek nézünk elébe!

Vörös Éva

A koncerten készült képek a Képgalériában

Fotó: Jámbori Tamás


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.