Bebes István polgármester válasza a nyílt levélre

droszler | 2010. január 21 14:52:39 | körmendi hírek |
Sajtóközlemény

Körmend Város Önkormányzata – a Dr. Batthyány Strattmann László Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. bejelentését és a szükséges egyeztetéseket követõen döntött úgy, hogy a kórház mûködtetését 2010. február 1-el átveszi. Az önkormányzat a városban és városkörnyéken élõk, a kórházban dolgozók iránt érzett felelõssége, Körmend város érdekeinek messzemenõ figyelembevételével hozta meg döntését.
A mûködtetést ezen idõponttól kezdve az önkormányzat 100 %-os kizárólag tulajdonában lévõ gazdasági társaság – Körmendi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelõsségû Társaság – útján látja el. A társaságot a Vas Megyei Cégbíróság bejegyezte, a társaság 2010. január 1-tõl mûködik, a kórház mûködtetését azonban 2010. február 1-tõl fogja ellátni.
A legfontosabb feladatának az Önkormányzat a szükséges hatósági mûködési engedélyek beszerzését, illetve ezt követõen a finanszírozási szerzõdés megkötését tekintette az Egészségbiztosítási Pénztárral. A szükséges hatósági engedélyek kiadása folyamatban van, és 2010. február 1-ére rendelkezésre fog állni, tehát a kórház jogszabályoknak megfelelõ zavartalan mûködése biztosított lesz.
Természetesen az Önkormányzat a 2004-ben megkötött szerzõdések alapján a korrekt elszámolást megkövetelve folytatja a további egyeztetéseket a jelenlegi szolgáltatóval, illetve beruházóval. Ezek a tárgyalások azonban nem lehetnek akadályai annak, hogy a szolgáltatás biztosítása folyamatos legyen, azaz az új szolgáltató 2010. február 1-el a szolgáltatást biztosítani tudja.
Éppen ezért felháborítónak tartjuk, hogy a sajtón keresztül próbálnak nyomást gyakorolni az Önkormányzatra, s teszik mindezt úgy, hogy a lakosság számára megtévesztõ és félrevezetõ információkat adnak ki. Ragaszkodunk a korábban elmondottakhoz, mely szerint: Körmend Város Önkormányzata felelõsséget visel a városban és a városkörnyéken élõk egészségügyi – kórházi ellátásának – biztonságáért és folyamatosságáért. Ugyanakkor az Önkormányzat szakértõk igénybevételével folytatja le az átadás-átvételi eljárást, a pénzügyi átvilágítást, és ennek eredményeképpen a jogos követeléseket elismeri, de egyetlen olyan forintot sem hajlandó közpénzbõl kifizetni, amelyek kétséges követelésekbõl illetve szerzõdésekbõl eredhetnek.


Körmend, 2010. január 21.

Körmend Város Önkormányzata
Bebes István
polgármester




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     ·   .



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.