Itt a farsang, áll a bál...

droszler | 2010. január 27 11:43:25 | körmendi hírek |
A Körmendi Kulturális Központ a farsang utolsó három hétvégéjére farsangi hangulatot ígér a közönségnek.

2010. január 30-án 15 órától gyermekfarsang lesz a Színház Aulájában, a programok között táncház, álarc-és egyéb farsangi kellékek készítése szerepel, valamint Baksa Eszti néni, a körmendi gyerekek elött már jól ismert mesemondó is a vendégünk lesz.

Kattintson a képere !


2010. február 6-án a szépség- és egészségipar érdekes programjára kerül sor 10 és 18 óra között szintén a Batthyány-kastélyban, a farsangra készülve smink és frizurabemutatók, egészségügyi és természetgyógyászati szaktanácsadás, gyógynövényismertetõk várják a nagyközönséget, a programot 15 órakor Salsa bemutató színesíti majd Kónya Péter vezetésével, aki a körmendi Salsa tanfolyam oktatója is.

Február 6-a Dorottya napja is egyben, így a színes programok nem érnek véget a smink- és ruhabemutatókkal, merthogy este 8-tól Dorottya bált tart a Kulturális Központ. Minden érdeklõdõt arra buzdítunk, hogy jelmezben jöjjön, hisz a szervezõk szándéka szerint vidám, játékos elemekkel színesítenék a bált, s ebben a KASZT színészei is segítségünkre lesznek. Belépõk a helyszínen is megvásárolhatóak, vacsora csak elõre váltott jegyekkel!

Kattintson a képere !


2010. február 13-a az utolsó hétvége a farsangban, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes ilyenkor tartja a hagyományos Rönkhúzást. A régi szokás szerint ezt a bolonesküvõt akkor tartották meg farsang végén egy-egy faluban, ha a báli szezon, tehát farsang végére nem volt jegyespár a településen, s így abban az évben nem volt esküvõ, lakodalom várható. Az Õrségben, s a környezõ falvakban máig tartják ezt a hagyományt, Nádasdon, Felsõberkiben megmozdul egy-egy ilyen alkalomkor az egész falu. A körmendi táncosok nem csak a néptánc, de mindenféle néphagyomány ápolásában elkötelezettek, remélik, a közönség jó szívvel fogadja majd a vidám, farsangi felvonulást, amihez a körmendi közösségek csatlakozását is várják.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.