Hamarosan újra Fonogram Díjátadó Gála!

droszler | 2010. január 28 11:17:08 | kultúra |
A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége, együttmûködésben az Elõadómûvészi Jogvédõ Irodával, 2010. február 10-én, szerdán, este 8 óra 10 perces kezdettel rendezi meg a magyar zenei élet kiemelkedõ eseményét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaestet.

Az eseményt élõben közvetíti a Magyar Televízió, fellép számos kiváló elõadómûvész, és természetesen átadásra kerülnek az elõzõ év legjobb zenei teljesítményeiért járó elismerések, valamint a több évtizedes, kiemelkedõ zenei pályafutásért járó életmûdíjak! Összesen 22 különbözõ díj nyertesére derül fény a gálaest folyamán.

Egyes kategóriákban a széles körû szakmai elõszûrés után a 13 tagú Fonogram Bizottság** választja majd ki az 5-5 jelölt közül a gyõzteseket. A Fonogram-díj idén új kategóriákkal is bõvül. Az év klasszikus és kortárs komolyzenei albumáról, valamint az év autentikus népzenei albumáról az öttagú Fonogram Komolyzenei és Népzenei Bizottság** dönt. Mostantól díjat kapnak a nagyközönség elõtt talán kevésbé ismert, de a zenei produktumok létrehozásában jelentõs részt vállaló kísérõzenészek, vokalisták is.

További érdekesség, hogy idén elsõ ízben együtt ünnepelnek a mûvészek és kiadók: az eseményt a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége és az Elõadómûvészi Jogvédõ Iroda közösen rendezik.

Az eseménynek otthont adó Millenáris Teátrum színpadán élõben lép fel a hazai zenei élet néhány legnépszerûbb és legígéretesebb elõadója:

Auth Csilla
Bin-Jip (Harcsa Vera, Kaltenecker Zsolt, DJ Andrew)
Budapest Saxophone Quartet
Firkin
Hobo
Holdviola
Rúzsa Magdi
Sunshine Jazz
Szinetár Dóra - Bereczki Zoltán
Turbó + Barabás Lõrinc
Fonogram Díjátadó Gála:
2010. február 10. 20:10 - Élõben az m1 mûsorán!

További információk a www.fonogram.hu weboldalon találhatók.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.