Tóth László és a Csaba József Honismereti Egyesület elismerése

droszler | 2010. február 05 10:35:57 | körmendi hírek |
A Közösségi Kultúráért díjat 1994 óta adja a népmûvelô szakma megbecsüléseként a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület...

Vas megye évtizedeken át a népmûvelô szakma egyik országosan elismert sasfészke volt, köszönhetôen Dr. Kiss Gyulának, s késôbb még sok elismert, elkötelezett szakembernek.
A Berzsenyi Dániel Fôiskolán a név ugyan változott, a szándék, a közösségek építésének, fejlesztésének professzionális oktatása az erre szegôdô szakemberek részére azonban máig megmaradt.
Ám épp a közmûvelôdésben hivatásszerûen ténykedôk tudják a legjobban, hogy egy település közösségében nem a népmûvelôé a legfôbb szerep, hanem azoké, akik egy-egy kisközösség motorjai. Dr. Kiss Gyula tanár úr, az egyesület névadója a fôiskolai órákon azt szokta mondani, hogy ô az NB II-esek panteonját szeretné megalapítani azok emlékére, akik nem a tudásuk miatt ismeretlenek, hanem mert soha nem vetült rájuk a reflektorfény, pedig nélkülük nem lennének mûködô közösségek.
Az elmúlt 15 évben Körmendrôl 2 díjazott is volt, Vadas József, a Városi Fúvószenekar volt karnagya, és Korbacsics Tibor, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes vezetôje.
2010. január 23-án ismét kiadják a Közösségi Kultúráért díjat, s nagy örömünkre nem csak hogy körmendi az egyik méltatott, de kolléga is, Tóth László újságíró, a Vas Népe és a Rábavidék munkatársa.
Dodó, ahogy a város apraja-nagyja ismeri 1972 óta fotózza fáradhatatlanul a rendezvényeket, eseményeket, tudósít a mindennapokról, informál, és újságíróként olyan szerves része a város, sôt, a térség életének, hogy jelenléte kevésbé tûnik fel, mint hiánya egy-egy esemény alkalmával.
A Dr. Kiss Gyula Egyesülethez Tóth Lászlót közösségi munkájáért a Körmendi Kulturális Központ terjesztette fel kitüntetésre.
A másik körmendi kitüntetett a Csaba József Honismereti Egyesület, akik számos kiadvánnyal, nívós honismereti elôadás szervezésével erôsítik a lokálpatriotizmust városunkban, és stabil pillérei a körmendi rendezvények többségének.
A város és a Körmendi Híradó nevében ezúton gratulálunk nekik.

V.É.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.