Történelmet írt az NBA, de a hangulatra itthon sem lesz panasz

droszler | 2010. február 28 09:58:23 | kosárlabda |
Abban eddig is biztosak lehettünk, hogy az Egyesült Államokban imádják a kosárlabdázást. De hogy képesek legyenek egy több mint százezres arénát megtölteni az észak-amerikai liga legjobbjainak showjával, arra nagy összegben alighanem csak a legoptimistábbak mertek volna fogadni. A csoda azonban megtörtént! Rögzítsük: 108 713 nézõ látta a Kelet és a Nyugat válogatottjának a keletiek 141-139-es sikerével végzõdõ összecsapását. A 2010. évi NBA All-Star-gála egy 2003 óta élõ nézõcsúcsot adott át a múltnak: abban az évben 78 129-en voltak kíváncsiak a Kentucky és a Michigan State egyetemi bajnoki meccsére. Az új rekord fényében mondhatnánk: "csak" 78 129-en.

A budapesti esemény szervezõi nagyon bíznak benne, hogy a hangulattal a magyar All-Staron sem lesz baj. Igaz, 108 713 nézõ nálunk biztosan nem jön, nem jöhet össze, ámde a Sportmax Hegyvidék (1123 Budapest, Csörsz utca 14-16.), a fõváros egyik legpompásabb sportközpontja, igazán méltó helyszíne lesz a március 14-i Orangeways All-Star-gálának.

A helyszínt a kosárlabda sportág managelésében egyre komolyabb szerepet vállaló Hegyvidéki Önkormányzat, illetve a XII. kerületi Szabadidõsport Központ biztosítja.

Ezúton is kiemeljük az Orangeways kosárlabdában történõ névadó szerepvállalását Tóth Tamás volt MKOSZ elnökségi tag közremûködésével.

A gála támogatók között most is ott van az évek óta szerepet vállaló Szerencsejáték ZRT.

A szövetség felajánlása értelmében minden élvonalbeli férfi klub tíz-tíz törzsszurkolója ingyen tekintheti meg a gálát, márpedig köztudott, hogy a bajnoki meccseken is a törzsszurkolók a fõ hangulatfelelõsök.

A sportági ünnep délutáni programját a médiaválogatott és az MKOSZ csapatának meccse nyitja majd, aztán jön a rookie game, vagyis az U18-as és az U20-as válogatott összecsapása, végül a hab a tortán, vagyis a felnõtt válogatott és a légiósok csapatának találkozója következik.

A belépõket 500 és 1500 forintos áron már árulják az MKOSZ irodájában (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), a Központi Streetball Irodában (1132, Budapest, Dózsa Gy. út 53.), a gála helyszínén a Hegyvidék Sportmax-ban. Idén lehetõség van az átutalásos jegyvásárlásra is.

Ahogy közeledünk a gála napjához, úgy fogy el egyre több tikett elõvételben.

Aki tehát élõben szeretné látni a magyarországi kosárlabdázás krémjét, jól teszi, ha mielõbb megváltja a jegyét.

Hogy kik legyenek a légiósok kezdõcsapatában, arról a közönség dönthet, mégpedig internetes szavazással. Valamennyi Magyarországon játszó külföldire lehet voksolni a www.kosarlabdagala.hu, a www.hunbasket.hu, a www.ferfikosar.hu és a www.hegyvidek.eu oldalakon.

A szavazás március 7-én éjfélig tart.

A visszaszámlálás megkezdõdött!

Találkozzon Ön is, találkozz Te is a kedvencekkel 3 év elteltével ismét Budapesten március 14-én a budai Sportmax Hegyvidékben az Orangeways All-Star-gálán!



Jegyvásárlással és a gálával kapcsolatos kérdéseiteket kérjük a következõ email címre küldjétek: info@kosarlabdagala.hu, vagy hívjátok a 30/270-7179 számot.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.