Gyermekláb-mérés

droszler | 2010. március 01 20:56:00 | közérdekü |
Aktuális felmérések szerint a gyerekek több, mint fele hord a lábméreténél kisebb cipõt. A Burgenlandi Területi Egészségpénztár (BGKK) szakértõi a gyerekek talphosszának rendszeres mérését tanácsolják a szülõknek.

Egy hónap alatt egy milimétert nõ a gyerektalp
A gyermekek talpa átlagban egy millimétert nõ havonta. Gyakran elõfordul, hogy a gyerekek túl kicsi cipõket viselnek, mely komoly következményekhez vezethet.

Térd- és csípõproblémák, hátfájfdalmak is kialakulhatnak késõbb, melynek okai a helytelen cipõméretre vezethetõk vissza - mondja Wiland Kinz, a "Gyermeklábak - gyermekcipõk" kutatási projekt vezetõje.

12 miliméterrel hosszab legyen a cipõ
A cipõvásárlásnál a legfontosabb szabály: A gyermekcipõ legyen 12 - 17 miliméterrel hosszabb a talpnál. Ez a szabály a felnõttekre is vonatkozik.

Ennek ellenõrzésére a cipõ belsõ hosszát kell lemérni. A szakértõk továbbá a használatban lévõ gyermekcipõk méretének, három - négy havonta történõ ellenõrzését ajánlják.

Az egészségpénztár épületében
Felsõõrött/Oberwartban 2010. március 5-én, 15:00 órától rendeznek információs napot és ingyenes lábegészségügyi felmérést a Burgenlandi Területi Egészségpénztár (BGKK) épületében.


Gyermekláb-mérés

ORF.AT


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.