Bűnmegelőzési tanácsok a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan

droszler | 2010. március 29 10:07:49 | közérdekü |
Ahhoz, hogy jogsértés ne zavarja meg a húsvéti ünnepeket, engedjék meg a Tisztelt Olvasók, hogy a Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztálya nevében felhívjam figyelmüket az alábbi szabályok betartásának fontosságára.

Õsi hagyomány, hogy húsvét hétfõjén a fiúk a leányokat rövid, frappáns versike kíséretében meglocsolják. Cserében a fiatalokat a meglocsolt lányok, asszonyok piros tojással ajándékozzák meg és süteménnyel kínálják. Az édesség mellé pedig koccintáskor elõkerül az üdítõ és az alkohol is.

Felhívjuk a szülõk, vendéglátók figyelmét, hogy a gyermekeknek és a fiatalkorúaknak semmiféle alkoholtartalmú italt ne kínáljanak még a locsolás alkalmával sem. Egy gyermek szervezete sokkal védtelenebb a szeszes itallal szemben. Húsvéti locsolkodáskor a házigazda vendéglátó nem tudva, hogy elõzõleg már hány helyen kínálták meg a fiatalt szeszes itallal, „egy korty úgysem fog megártani” bíztatással, akár alkoholmérgezést is okozhat.

Legyünk tehát elõrelátóak és óvatosak!

Természetesen ebben az idõszakban is fontos az alapvetõ vagyonvédelmi szabályok betartása. Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy az ünnepek ne az áldozattá válás bosszúságával teljenek!

Amennyiben elmegy otthonról, induláskor ne felejtse el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati- és a teraszajtót! Ha van a lakásban elektronikus riasztórendszer, mindenképpen aktiválja! Ha lakásában ünnepel, zárja be az ajtót, hiszen nem biztos, hogy észre veszi a besurranó tolvaj érkezését!
A jó idõ beköszöntével egyre több idõt lehet a kertben tölteni.
Ilyenkor is zárjuk be a kaput, bejárati ajtót! A munka hevében vagy éppen csak a jó levegõn pihenve, gyakran elõfordul, hogy nem tûnik fel a hívatlan látogató érkezése.
A gépkocsira vonatkozó bûnmegelõzési tanácsok ebben az idõszakban is érvényesek. Ne hagyjon értéket gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz! Mindig zárja be a jármû ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre száll ki! Ha kiszáll gépkocsijából, minden esetben vegye ki a GPS készüléket a tartójával együtt! A kivehetõ rádiót se felejtse autójában! Amennyiben elõlapja levehetõ, kiszálláskor mindig tegye biztonságos helyre!


Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a

Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság
Bûnmegelõzési Osztálya


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.