Irodalmi utazás Szombathelyre

droszler | 2010. április 03 10:29:46 | kultúra |
Irodalmi utazás címmel indította útjára közös projektjét a Nagymartoni Irodalom Háza és a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Fõiskola germanisztikai tanszéke. Április 7-én Dragomán György irodalmi estjére utazhatnak Szombathelyre az érdeklõdõk.

Hol Szombathelyen hol Burgenlandban
Minden szemeszterben két alkalommal, egyszer Nagymartonban, egyszer pedig Szombathelyen olvas fel a német nyelvû irodalom egyik kiemelkedõ személyisége.

A program neve onnan ered, hogy a vendégek mint egy kiránduláson, autóbusszal utaznak szomszédos vendéglátóikhoz.

Indulás Nagymartonból
A könyvbarát utazóközönség szerdán 15:00 órakor találkozik a Nagymartoni Irodalom Háza elõtt. Az autóbusz innen indul a szombathelyi Berzsenyi Dániel Fõiskolára, ahol az Osztrák-Könyvtárban kerül sor az irodalmi estre.

Bemutatkozik - Dragomán György
Az est elõadója, az 1973-ban romániában született Dragomán György "A pusztítás könyvéért" 2003-ban Bródy díjat kapott, a "Fehér királyért" 2005-ben Déry Tíbor kitüntetésben részesült. A fehér királyt 2008-ban világszerte tizenöt nyelvre fordították le.

Kõszegi megállóval
Szombathely felé Kõszegen is megáll egy rövid városnézés erejéig az Irodalmi Busz. A részvétel ingyenes, jelentkezni a Nagymartoni Irodalom Háza elérhetõségein lehet.


Nagymartoni Irodalom Háza


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.