Burgenlandi fesztivál-nyár

droszler | 2010. április 14 18:59:50 | kultúra |
Tegnap este a kismartoni Kultúrközpontban mutatták be a 2010-es fesztivál-nyár programjait. A kiemelkedõ eseményekbõl máris ízelítõt kaphatott a közönség, opera és musical részletek csendültek fel.

Évente 700.000 vendég
Az immár nagy hagyományokkal rendelkezõ fesztivál-nyár évente több, mint 700.000 látogatót csalogat Burgenlandba. Sõt a tavalyi Haydn-év során további 435.000 vendégszámmal büszkélkedhetett tartományunk.

2010-ben több, mint 20 fesztivál
2010-ben több, mint 20 fesztivál vár a zene- és irodalomkedvelõkre, tájékoztatott a tegnapi rendezvény során Helmut Bieler, kulturális ügyekért felelõs tartományi tanácsos.


"A cárevics" a tószínpadon
A fertõmeggyesi/Mörbisch tószínpadon Lehár Ferenc operettje "A cárevics" kerül bemutatásra, a szentmargitbányai/St. Margarethen kõfejtõ impozáns színpadán pedig Mozart "Varázsfuvolájának" kedvelt melódiái csendülnek majd fel.

"Szentivánéji álom" Kaboldon
Kaboldon/Kobersdorf, a Várszínház falai között Shahespeare "Szentivánéji álom" címû mûve elevenedik fel. A gyanafalvi/Jennersdorf J:opera társulata Smetana operáját, "Az eladott menyasszony"-t tûzte programjára.

Komédiák, daljátékok
A Németújvári/Güssing Kultúrnyár a tavalyi szezon sikeres produkcióját, "Brandner Kaspar és az örök élet" címû bájer népszínmûvet viszi színpadra, Frank Hoffmann rendezésében.

A Németújvári Várjátékok pedig
"Az eszményi férj" Oscar Wilde komédiájával várja a közönséget.

A köpcsényi/Kittsee kastély kulisszái között Heinrich Berté "Három a kislány" daljátéka kel életre. A Pándorfalui/Parndorf Kultúrnyár még nem ismertette az idei színházi programot.

A klasszikusoktól a jazzig
Doborjánban/Raiding folytatódik a zenei program: a Liszt Fesztivál a négy évszak fesztiváljává bõvülve négy koncertblokkal várja a klasszikus zene kedvelõit.

A lékai/Lockenhaus "ORGELockenhaus" és a Kamarazenei Játékok, továbbá a szalónaki/Stadtschalining "Klangfrühling" és a Kékfrankos vidék "Weinklang" zenei rendezvényei a barokktól a klasszikusokon át a jazzig és a modern zenéig kínálnak gazdag programot.

"Fantasztikus" szezon Forfel egérrel
Fraknó várán/Burg Forchtenstein július 10-én indul a "fantasztikus" szezon, Forfel váregér és Merlix varázsló várják a kicsi és nagy történelmi kalandkedvelõket.

bõvebben a burgenland.ORF.at-n


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.