Különdíjat kapott Affiah Udeme Godwin

droszler | 2010. június 30 09:48:38 | körmendi hírek |
Az Egyenlõ Bánásmódért Hivatal országos pályázatot írt ki képzõmûvészeti és irodalmi kategóriákban. Ez utóbbit csak gimnazistáknak, az elöbbit általános iskolásoknak, azon belül is két kategóriában, alsósoknak, illetve felsõsöknek.
Mindhárom pályázatra több száz mû érkezett. Az Olcsai Kiss Zoltán Általános Iskolából is küldtek be számtalan alkotást a napközis csoportból. A zsûri döntése alapján Affiah Udeme Godwin alkotása bekerült az elsõ tíz legjobb közé, és a múlt héten meghívást kapott Budapestre, a díjátadó ünnepségre, felkészítõ tanárával, Auer Miklósnéval együtt.
A helyszín az idén 100 éves Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár volt, délelõtt 11 órakor. A köszöntõk után kis mûsor, ahol a Vakok és Gyengénlátók Intézetének két mûvésze adott elõ prózai és zeneszámokat, majd a díjátadás következett, ahol Godwin különdíjat kapott. Az Oklevélen felül értékes tárgyjutalomban részesült.
A páylázatkiírók az alkotásokból rögtönzött kiállítást rendeztek, melyet a tervek szerint vándorkiállítássá alakítanak, és az ígéretek szerint Körmendre is elkerül majd az anyag. Tervbe vettek egy kiadvány elkészítését is.
A nyertesek túlnyomó többsége Mûvészetoktatási Intézmény tanulója volt, és ezen tanulók között állta meg helyét Godwin alkotásával.
Az Egyenlõ Bánásmódért Hivatal a 2010-es évet a diszkrimináció elleni évnek nyilvánította.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.