Jön haza a mi Józsink!

droszler | 2010. július 02 22:36:56 | kultúra |
Jön haza a mi Józsink!
... merthogy Szarvas József színmûvész a kicsiny, õrségi faluban, Viszákon már jó-ideje "otthon" van...


Vas megye nyári programjai egyre színesebb palettát mutatnak az elmúlt években. Az Õrség turisztikai vonzerejét is jelentõsen növelik azok az országos hírû rendezvények, amiket tavasztól õszig rendeznek a tájegység településein…

No de mitõl körmendi hír az, hogy Szarvas József színmûvész a jól megérdemelt nyári szabadság nagy részét igyekszik Viszákon tölteni, még ha ezt a szabadságot az Üvegtigris következõ részének a forgatásai meg is szakítják néha?
Talán attól, hogy a Budapesten élõ mûvész Vas megyébe érve szívesen tér be Körmenden a Batthyány-kastélyba, hisz jó kapcsolatot ápol a Körmendi Kulturális Központ munkatársaival. Vagy attól, hogy a Viszáki Pajta Napok szervezésekor a Körmenden élõk érdeklõdésére is számítanak a szervezõk, s az ott fellépõk… Nem is tudom. Valahogy a „mi Józsink” Vas megyei lett. Amikor az ünnepségeken verset mond, vagy csak szerényen megáll, nem súgnak már össze az emberek, csak rámosolyognak szeretettel, ahogy körmendi a körmendire. Jól van ez, így. A Nemzeti Színház mûvésze teljesítményében mindenképp az országé. S ha még személyiségében, emberségében is magunk közül valónak érezzük, az teszi igazán a nemzet színészévé, ha nem is feltétlenül kitüntetéssel.
Idén a Viszáki Pajta Napokon Szarvas József vendége lesz Szarka Gyula a Ghymes együttesbõl, A bor és a leánykák címû mûsorban Balassi, Csokonai, Petõfi verseivel õrvendezteti meg a közönséget. Horváth János hegedûmûvész is koncertet ad majd, ahogy a Söndörgõ és a Zuboly együttes is… Gál Tamás a Nagyidai Cigányok címû mûsort hozza el, Csankó Zoltán a Thomas és barátai címet viselõ mûsorra várja a közönséget… Jaj, fel se lehet sorolni mindenkit, aki 2010. július 29. és augusztus 1. között ott lesz Viszákon! A Honvéd Táncegyüttes volt szólótáncosa, Makovinyi Tibor Mundruc Együttes nevû csapata Tánckavalkád címmel hoz színvonalas néptáncos produkciót, és itt lesz Écsi Gyöngyi is Az élet és a halál vize címû meséjével. Ugye, mennyi ismerõs név?
Idén elõször a körmendi Tourinform Irodában is lehet jegyeket vásárolni a Viszáki Pajta Napokra, sõt, az Iroda nyitott arra is, hogy a programokra való eljutásban is segít, megfelelõ számú érdeklõdõ esetén. Mert hát Körmend ugyan az Õrség kapuja, legalábbis mi szeretjük annak tartani… No de kaputól házig jutni, pláne hétvégén!
Az a valami! Mindenesetre július végén érdemes lesz leküzdeni a távolságot, s a tömegközlekedés anomáliáit! találkozzunk Viszákon!


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.