Meleg volt a csarnokban

droszler | 2003. május 25 18:02:13 | kosárlabda |
Marc-Körmend - Kaposvár
2:0 72:69 ( 23:22 21:16 16:23 12:8 )
Németh 8/6 , Toya 22/3 , Toroman 25/12 , Mujanovics 2, Grebenár 7, Hainje 6/3, Trummer 2, Keresztes -

Edző: Zsebe Ferenc

Az első negyedben dobópárbaj alakult ki. A Körmendi oldalon Toroman és Grebenár jeleskedett, a kaposvári csapatból Simon és Dzunics "alakított". A gyors játékról a centerek rendre lemaradtak. Az utolsó másodpercben Toroman újabb negyedik hárompontosával egy pont előnnyel zárta a negyedet a Körmend. Több kimaradt támadás a második negyed elején. Némi hangulatot Archbold kontaklencséjének keresése okozott. Aztán elindult a henger, melyet Toya hárompontosa vezetett be, majd két gyors indítás után Mujanovics és Toya volt eredményes 32:26 állt a táblán. Miljkovics rögtön időt is kért. Trummer beállt és egy feldobásnál rögtön egy szemfüles kosarat dobott. A 15. perc után leállt a pontgyártás, mindkét csapat több támadást elrontott. A negyed végét ismét hárompontossal fejezték be a körmendiek, csak most Németh István volt sikeres 44:38-al vonultak pihenőre a csapatok.
Toya 2 plusz egy büntetője, Ivkovics két pontja vezette be a harmadik negyedet. Majd Németh hárompontosa után Ivkovics veszítette el a türelmét, felrúgta Némethet. A sportszerűtlen hiba után lendületbe jött a Körmend Toroman kétszer is eredményes volt gyors indításból. 25 perc. 57:43.
Archbold alakítását újabb sprotszerűtlen hibával sújtották a játékvezetők, mely után a Körmend "eresztett" le. A hazai csapat több labdaeladása és eredménytelen dobása után feléledt a Kaposvár és a negyed végére fordítani tudott 60:61.
Az első két perc eredménytelenséggel telt el. A Körmendnek nem jöttek be a távoli dobásai. Lelassult játék, a meleg és a nagy rohanás mindkét csapatból sokat kivett. Felváltva potyogtak a kosarak, amikor egy együttes faultnál Hainje reklamálása után technikait fújtaka játékvezetok, és ismét átvette a vezetést a Kaposvár 67:69. A 38. percben. 25 másodpercnél ismét 69:69, Toya büntetőket dob az első kimarad a másodikat bedobja 70:69 és már csak három másodperc van hátra, amikor a Kaposvár dobja be a labdát, de De Gray kezéből kiesik a labda, faultolják Toyát 2 másodperc. Toya bedobja mindkét büntetőt. 2:0. Elszabadul a csarnok.

A mérkozés előtt a körmendi fiatalok az Albacomp csapatát fogadták. A két csapat a junior döntőbe jutásért játszott. A körmendi csapat fehérváron kétpontos vereséget szenvedett. A körmendi visszavágón fölényes gyozelmet arattat (84:63) és biztosították a döntőben a helyüket.

Gratulálunk mindkét csapatnak.
Hajrá Körmend!

Tudósítás az: origo-n
és a Nemzeti Sport kivel is készített volna interjút a mérkőzés előtt, mint Sztojan Ivkovic-al, aki nem először ismét bemutatta Körmenden a szerb kosárlabda iskolát. Érdemes a cikket elolvasni, tanulságos

Elolvasom


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.