Munkahelyteremtés Körmenden

droszler | 2010. augusztus 16 17:22:13 | körmendi hírek |
Sajtótájékoztató keretében adta hírül Bebes István polgármester, valamint a Prevent Ausztria cégcsoport képviseletében Thomas Pohoralek és Csillag Balázs, hogy a cégcsoporthoz tartozó Eybl Alpokalja Kft. decembertõl indítja termelését Körmenden.
A cég a gazdasági válság következtében felszámolás alá került Eybl Hungária Kft körmendi telephelyének tulajdonosa, a tevékenységét azonban ez év márciusáig szüneteltette.
Bebes István polgármester elmondta, hogy az elmúlt pár évben a munkahelyek megõrzésére kellett hangsúlyt fektetni, és a válság hatásai Körmenden is érvényesültek. Az önkormányzat azonban folyamatosan kereste, és keresi azokat a lehetõségeket, amelyek a városban mûködõ cégek fejlesztéséhez, újak letelepítéséhez hozzájárulhat, új munkahelyeket létrehozva ezzel. Ennek részeként folytatott több ízben tárgyalásokat a cég vezetésével, s jutottak el a mai bejelentésig. A cég képviselõi arról számoltak be, hogy a hasonló profilú Gänsen & Völter vállalat felvásárlását követõen, annak termelõ tevékenységét áthelyezve december elsejétõl indul a munka Körmenden. Kedvezõ feltételek vannak a városban mûködésükhöz, és az önkormányzat részérõl is segítõ szándékkal találkoztak. Az elsõ ütemben 50 fõt foglalkoztatnak, de a termelést folyamatosan bõvíteni szeretnék már 2011-tõl. Ez 400 fõ foglalkoztatását fogja jelenteni, valamint további 200 olyan munkahelyet, ami a cég tevékenységéhez kötõdik.
A cégcsoport autóipari textíliák elõállításával foglalkozik, másik tagja a Car-INside Kft., melynek telephelyein (Jánosháza, Nagykanizsa, Lenti) jelenleg 870 fõt foglalkoztatnak, ami év végére elérheti az 1000 fõt is. Az autóipari textíliák elõállításának terepe elsõsorban Olaszország, Ausztria, és Németország, azonban a gazdasági válság következtében egyfajta átrendezõdés várható, melynek következtében nõhet Magyarország szerepe.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.