Újabb projekt fejeződik be

droszler | 2010. szeptember 29 16:47:09 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !


Napokon belül záródik a „Minõségi Információs szolgáltatások feltételeinek kialakítása és fejlesztése a tudás és esélyegyenlõség szolgálatában a "nyugati végek" könyvtáraiban” címû, az Európai Unió társfinanszírozásával a TIOP-1.2.3-08/1-2008-0082. azonosítójú projekt.

A pályázat benyújtásakor konzorciumot alapított Körmend, Kõszeg, Õriszentpéter, Szentgotthárd, Vasvár Városok, valamint Nádasd Község Önkormányzata, hogy közös projektben minõségi közszolgáltatást tudjanak biztosítani a használó központúság, az esélyegyenlõség és az életen át tartó tanulás szolgálatában. A megfogalmazott célok eléréséhez 49.963.626,- forintot nyertek, amelybõl korszerû informatikai eszközöket szereztek és építettek be, új minõségi szolgáltatásokat vezettek és biztosítanak a jövõben a városi és községi, kisközségi könyvtárak használóinak. Az infrastrukturális beruházások segítségével lehetõség nyílik arra, hogy bárhonnan, on-line elérjék a helyi és a Vas Megyei Könyvtári Portált. Fontos ez a projekt azért is, mert a ránk maradt helyismereti dokumentumokat digitalizálni tudják, amelyek így ugyancsak hozzáférhetõvé válnak az olvasóknak. Az elektronikus adatküldõ rendszer segítségével gyorsabb lesz a könyvtárközi kölcsönzés. A beszerzett képernyõ nagyító és felolvasó szoftverek a szépkorúak és a fogyatékosok könyvtárhasználatát segítik.
Az egyes könyvtárakban korszerûbbé és hatékonyabbá teszik a kölcsönzés rendszerét, valamint bõvíteni tudják a szolgáltatások körét.
A fejlesztõ beruházás következtében lehetõség nyílik az egyes településeken és vonzáskörzetükben élõk számára, hogy azonos eséllyel férjenek hozzá minden, a könyvtárban feltárt és rendelkezésre álló információhoz.
A projektzáró ünnepséget szeptember 30-án tartják Körmenden, ahol Bebes István, Körmend Város Polgármestere köszöntõje után Lajos Tiborné, a kõszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtár igazgatója, Farkas Lászlóné, a nádasdi Széchenyi István Általános Mûvelõdési Központ és Könyvtár könyvtárosa, Hegedüs Ildikó, az õriszentpéteri Mûvelõdi Ház és Könyvtár könyvtárosa, Molnár Piroska, a szentgotthárdi Móra Ferenc Városi Könyvtár igazgatója és Gyöngyösi Zsuzsanna, a vasvári Dr. Bendefy László Városi Könyvtár igazgatója tartanak tájékoztatót, a projekt átfogó eredményeirõl, a megvalósult fejlesztésekrõl pedig Mecsériné Doktor Rozália, a körmendi Faludi Ferenc Könyvtár igazgatója, projektmenedzser számol be.

Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.