Egységes tanévkezdés

gangura | 2002. július 29 18:57:01 | közérdekü |
Szeptember 2-án, hétfőn kezdődik majd a 2002/2003-as tanév minden iskolában. Legalábbis ilyen döntést jelentett be Hiller István (MSZP), az oktatási tárca leendő politikai államtitkára.. Mint elmondta, a döntést a leendő oktatási miniszterrel Magyar Bálinttal (SZDSZ) közösen hozták meg.
A jelenlegi oktatási miniszter, Pálinkás József - a Közoktatáspolitikai Tanács egységes tanévkezdés melletti állásfoglalása ellenére - úgy alkotta meg a következő tanév rendjére vonatkozó miniszteri rendeletet, hogy az iskolák eldönthetik: augusztus 29-én, csütörtökön vagy szeptember 2-án, hétfőn kezdik-e meg a tanítást.


Hiller István szerint a tárca átadás-átvétele után első feladatként - még a nyár i szünet előtt - megteszik a szükséges jogi lépéseket az egységes tanévkezdés érdekében, hogy a nyugalom és a kiszámíthatóság minél előbb visszatérhessen az iskolákba. Hozzátette: egyetértenek a Közoktatáspolitikai Tanács véleményével és a szülőkkel abban, hogy a szabályozást úgy kell alakítani, hogy a tanév mindig a egységesen szeptember első munkanapján kezdődjön, és június második hetének utolsó munkanapján fejeződjön be.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.