Várak az ovi udvaron

droszler | 2003. június 01 19:09:35 | körmendi hírek |
Még egy kisház is érkezni fog

A május utolsó hetétől szinte teljesen átalakult és megújult ovi udvaron játszhatnak a Mátyás Király Utcai Óvoda kis óvodásai, mivel már birtokukba vehették az új udvari játékokat. Felnőtteknek is érdemes elsétálni arra, mert kívülről bepillantva is lenyűgözőek esztétikus kivitelezésükkel a fa várak. Az alábbi rövid beszélgetés az óvoda gyermeknapi rendezvényén készült Nagyné Vadász Mária vezető óvónővel.

- Hány új játék került az óvoda udvarára?

- A mi az óvodánkba három; kettő vár és egy hintás mászóka, a hozzánk tartozó nádaljai tagóvodába pedig egy hintás mászóka, és ha minden igaz, akkor két hét múlva még kapunk egy kis házikót.

- Mennyi ezeknek a játékoknak az összértéke?

- Az elmúlt évben Körmend Város Önkormányzata 3 millió Ft-ot költött a játékok elkészíttetésére. Ez az összeg tartalmazza azt a hat homokozó keretet, ami a Bartók Béla lakótelepi Batthyányné Coreth Mária Óvodába került, ezért nem tudom pontosan, hogy mennyi a mi udvarainkon felállított játékok ára.

- Ki készítette ezeket a játékokat?

- A Nádasdon élő Bejczy Imre munkái, aki mostanában fa játékok készítésével foglalkozik. A vár referencia munka, bekerül egy katalógusba, hogy mások is megrendelhessék.

- Ezeknél a játékoknál érvényesülnek EU-szabványok? Nem kell tőlük félteni a gyerekeket?

- A készítő tud róluk adni tanúsítványt, biztos hogy nem veszélyesek, és az előírásoknak megfelkelnek .

- Akkor most az óvoda 15 évig nem kap semmit?

- Nem, dehogyis, remélem, hogy nem így lesz. Szeretnék köszönetet mondani a Városgazdálkodási Vállalat vezetőjének és munkatársainak. Az első szóra, amikor én kértem, kijöttek és kiszedték a régi mászókákat, elvitték gépekkel; földet hoztak. Ez összefogással alakult így, mert a KPM is besegített nekünk.

- Mi lesz a régi játékok sorsa?

- A legtöbb tönkrement, ahogy kivették a földből, eltörtek a vasak, de lesz néhány játék, amit Nádalján kitesznek a játszótérre, ezek nem sérültek meg.

Cst
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.