6 sportágban a legjobbak között

droszler | 2003. június 01 19:24:35 | körmendi hírek |
A Kölcsey Ferenc Gimnázium Diáksport Egyesületének eredményei

Nagyon eredményes tanévet tudhat maga mögött a Kölcsey Ferenc Gimnázium Diáksport Egyesülete. Három különböző sportágban is országos helyezéssel büszkélkedhetnek, ami azt jelenti, hogy csapatuk a legjobb nyolc között került országos döntőbe. További három sportágban megyei dobogósok. A 2002/2003-as tanév befejezéséhez közeledve az eredmények összegzésére kértük Kovács Kálmán testnevelő tanárt, a Diáksport Egyesület elnökét.

A Diáksport Egyesület feladata az iskolai- és versenysport szervezése, támogatása, finanszírozása. Az egyesület a gimnázium valamennyi nappali tagozatos diákja számára szervez szabadidős és rekreációs (sí, turisztikai) programokat.

- Egy-egy országos helyezés önmagában is elismerésre méltó, de ilyen eredményekre 1987-től, amióta itt vagyok, nem emlékszem - kezdi beszélgetésünket Kovács Kálmán, a Diáksport Egyesület elnöke. 6 sportágban is ott vagyunk a legjobbak között. Ezek a kosárlabda, úszás, atlétika, futás, kézilabda és labdarúgás.
Kosárlabda

Büszkék vagyunk a fiú kosárlabda csapatra, akik a Diákolimpia megyei és országos elődöntőjének I. helye után országos III. helyezést szereztek. A csapat tagjai: Lóránt András, Kocsis Tamás, Horváth Tamás, Lóránt Péter, Papp Gábor, Burka Zsolt, Patonay Ádám, Bujdosó Balázs, Tóth Mátyás, Simon Csaba. A döntő legjobb fiú dobónak járó különdíját is Kocsis Tamás hozta haza. Ugyanez a kosárcsapat az őri Kupa elnevezésű rangos zalaegerszegi tornán résztvevő 16 csapat között is első lett.

Úszás

Lány úszóink a 4x50 m-es gyorsváltó megyei első helyezettjeiként kerültek az országos döntőbe. A Székesfehérváron megrendezett Diákolimpián a legjobb 8 közé sikerült jutniuk. Országos 8. helyük ebben a sportágban óriási eredmény, mert az első 7 helyen végzett csapat olimpiai válogatott úszókból állt, vagyis a Molnár Martina, Molnár Csilla, Haraga Evelin és Szöllősi Luca alkotta csapat volt a legjobb nem profi lány négyes. Egyéniben is kitűntek a Diákolimpia megyei fordulóján: Molnár Martina 100 m hát úszásban első helyezett, Haraga Evelin 100m gyorsban lett első, Molnár Csilla 100m mellen szerezte meg az első helyet. Horváth Dávid 100m gyorson harmadikként ért célba.

Sport szellemi olimpia

Ugyancsak országos döntőbe jutott a dr. Mező Ferenc Sport Szellemi Olimpián részt vevő csapatunk. Sávoly Zoltán, Mecséri Annamária, Kovács András, Hideg Barnabás és Karakai Bálint a megyei 2. helyről kvalifikálta magát az országos elődöntőbe, ahonnan 3.-ként jutottak az országos döntőbe. Az óriási elméleti tudásanyag feldolgozásában a kölcseys gimnazisták az ország 6. legjobbjainak bizonyultak.

Atlétika

Atlétikából is megszereztük a megyei ügyességi csapatbajnokság 1. helyét. Kocsis Tamás, Burka Zsolt, Török Gergő és Bartal Balázs alkotta a megye legjobb magasugró csapatát. Németh Darinka a 100 méteres síkfutásban ért el 2. helyet a megyei tehetségkutató versenyen. Szöllősi Luca elsőként ért célba a feldbachi és a fürstenfeldi városi futóversenyen, valamint a 2003-as tavaszi Biciklon Kupán is, a Hársas-triatlonon pedig 2. helyet szerzett.

Kézilabda

A kézilabdás lányok is III. helyen végeztek a megyei bajnokságban.
A diákok felkészítésével kapcsolatban Kovács Kálmán elmondta, hogy mindig az éppen aktuális versenyre konctentrálnak. A gimnázium két testnevelés szakos tanára, Kerecsényi Lászlóné és Kovács Kálmán azonban nem tudja felvállalni a teljes felkészítést, viszont a Diáksport Egyesület és a városi sportegyesületek között jó a kapcsolat. "Köszönet illeti Molnár Csabát az úszók, Patonay Imrét a kosarasok felkészítéséért, és nagy segítséget kaptunk Mecsériné Doktor Rozáliától is a szellemi csapat felkészítésében." - hangsúlyozta Kovács Kálmán, majd hozzáfűzte, hogy az önkormányzat és a Vas megyei megyei Sportigazgatóság anyagi támogatása nélkül nem vehettek volna részt a versenyeken.

Takács Marietta
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.