'Szikla' kiállítás Körmenden

droszler | 2010. november 18 22:19:56 | kultúra |
Kattintson a képere !A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász körmendi csoportja szervezésében kiállítás nyílt 2010. november 17-én, a Szikla Pszichiátriai Nappali alkotásokból.

A kiállítás helyszíne is sokat mondó: A Batthyány kastély Sala Terrena Galéria terme egykor Boldog Batthyány László kórházi ambulanciája volt, ahol a szembetegeket operálta. Közel 100 kép és kerámia tekinthetõ meg a tárlaton. A kiállítást Németh Zoltán plébános nyitotta meg, aki Joni Eareckson a 17 éves korában lebénult és tolókocsiba kényszerült hölgy életpéldáján keresztül mutatta be a szenvedés értelmét. Kiemelte a 43 éves béna, Istenben bízó, vallásos lelkületét, aki egy interjúban elmondta:
" Lehet imádkozni, gyógyulást keresni, de fontos, hogy a gyógyulásra várva el ne felejtsünk élni. "
Azon embertársaink, akik kiállítási anyaga itt látható,segítõikkel együtt példát adnak nekünk az élni akarásból. Tuczainé Régvári Marietta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatónõje elmondta,hogy az elmúlt két esztendõben milyen szép eredményt értek el a betegek gyógyításában és foglalkoztatásában.A kiállítás 2010.december 15-ig, hétfõtõl péntekig,10-tõl 16 óráig tekinthetõ meg.

Szöveg és kép Bedõcs Gyula

Kattintson a képere !

Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.