Körmendi 'Vincések' karácsonyi látogatása a kórházban

droszler | 2010. december 27 11:11:20 | körmendi hírek |
Körmendi „Vincések” karácsonyi látogatása a kórházban

Könnyes szemmel hallgatták a betegek – akik el tudták hagyni ágyukat – a körmendi kórház folyosóin a többiek pedig szobáikban, a szebbnél-szebb karácsonyi énekeket december 23-án délután. Furulyán felhangzott a Dicsõség, mennyben az Istennek kezdetû ének, majd a Mennybõl az angyal és más kedves karácsonyi dalok is.
A Körmendi Páli Szent Vince csoportjából mintegy 10 felnõtt – a plébánossal és káplánnal, –valamint 8 kisgyerek jött el, hogy boldog karácsonyt kívánjanak azoknak a betegeknek, akik karácsonyra sem mehettek haza családjuk körébe, hanem a kórházba kellett maradniok.

Kattintson a képere !

A meghítt családi környezetbe a szép énekek után maguk a kis gyerekek vitték ajándékukat mindenegyes terembe a betegekhez és kívántak nekik áldott, szép karácsonyt és mielõbbi gyógyulást és hazatérést otthonaikba. A betegek könnyezve köszönték meg a kis gyermekek figyelmességét.

A Körmendi Batthyány Boldog Lászlóról elnevezett Szent Vince Társaság 2002. december 8-án alakult. A Szent Vince Társaság tagjai elsõsorban az iskolákban és óvodákban tanuló nehéz sorsú gyermekek segítését, iskolai étkeztetését tûzték ki célul. Ezenkívül a magányos öregek és kórházban lévõ betegek látogatását, akiknek nincsenek hozzátartozóik. A hitoktatók az iskolákban mérték fel, kik azok a gyermekek, akik nem tudják fizetni az étkeztetés díját, és ezt fizette ki a társaság. Rendszeresen látogatjuk a betegeket a kórházban, és kapcsolatot tartunk orvosokkal, ápolókkal. Karácsonykor pedig csomaggal és ünnepi mûsorral keressük fel a kórházi betegeket. 

Kattintson a képere !


A nyár folyamán a miskolci központ tagjai meglátogatták a körmendi csoportot. Egymás munkáját megismerve igyekszik a Társaság tovább dolgozni az alapító Boldog Ozanam szellemében:.„A jótékonyság soha nem nézhet maga mögé, csak elõre, mert a már megtett jótettek száma mindig nagyon kevés, viszont a jelenlegi és jövõbeni enyhítésre váró nyomorúságok száma végtelen.”


Bedõcs Gyula


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.