Uniós támogatás belterületi utak fejlesztésére

droszler | 2011. január 10 14:30:08 | körmendi hírek |
Körmend Város Önkormányzata közel 207 millió forint uniós támogatást nyert el a Nyugat-Dunántúli Operatív Program „Belterületi utak fejlesztése” címû pályázati kiírásán. A több mint 276 millió forint összköltségvetésû beruházásból közlekedésbiztonsági fejlesztésekre és körforgalmi csomópont átépítésre kerül sor - közölte Ratatics Anita, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség kommunikációs munkatársa.

Uniós támogatással átépítik Körmenden a belvárosi Batthyány-Strattmann László és Bajcsy-Zsilinszky utcák által lefedett szakaszt.

A forgalmi rendet új körforgalom építésével átalakítják, melyhez majd négy ágon csatlakoznak az utcák; a nyugati ágon a Batthyány-Strattmann László utca, délrõl a Bajcsy-Zsilinszky utca, a keleti oldalon a Molnár Lajos utca. Az északi ágon, ahol a Kastély déli bejárata van, a tervezett útszakasz kapubejáróként fog üzemelni, a kialakítása ennek megfelelõen történik majd. A területen több mint 120 új parkolóhely is lesz.

Az átalakítások érintik a Szabadság tér délkeleti oldalán jelenleg üzemelõ két autóbuszmegállót is. A körforgalom egyik célja, hogy a Szabadság tér átépítése után is biztosítható legyen a helyi autóbuszjáratok akadálytalan közlekedése, megfordulása, így a megállóhelyeket is áthelyezik.
A 74168. jelû út mellett gyalog- és kerékpárutat is építenek.


Az ünnepélyes támogatási szerzõdést 2011. január 10-én írták alá a Polgármesteri Hivatalban.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.