Színházi előadás

droszler | 2011. január 17 18:50:57 | kultúra |
KEDVES KULTÚRA-BARÁTOK!

2011. február 17-én ismét színvonalas, szórakoztató színházi produkcióval vár mindenkit a Körmendi Kulturális Központ a Batthyány-kastély Színháztermébe!

A Figaro házassága címû darab története nem túl bonyolult, ugyanakkor magán viseli a szerelmi történetek minden kedves, vidám jellemzõjét. A csapodár Almaviva grófot Harmath Imre játsza, okos, huncut feleségét a darab rendezõje, Bánfalvy Ágnes alakítja, Figaro szerepében Rékasi Károlyt láthatjuk, Bugár Anna pedig jegyesét, a szép cselédlányt idézi elénk.

Beaumarschais darabja több, mint 200 éve indult világhódító útjára, és a siker azóta is tart, pedig sokáig a tiltott, lázító színpadi mûvek között tartották számon, ami ma már történelmi visszatekintés nélkül alig érthetõ. Figaro, az inas szeretné feleségül venni Susanat, a szép cselédlányt, akinek a szépség legalább annyira átok, amennyire áldás, hisz többen is szemet vetnek rá, köztük Almaviva gróf is, aki nagy szoknyabolond hírében áll. A gróf semmilyen módon nem fér a lányhoz, hát hivatkozik a feudális szokásra, miszerint a földesúr élhet az elsõ éjszaka jogával. Ez azonban nem csak a võlegénynek, de Almaviva feleségének, Rosina grófnõnek sem tetszik. Ma már megmosolyogtató, de Beaumarschais vígjátékát éppen azért bélyegezték a maga korában lázítónak, mert a két fõhõs-nõ, a szolga és az arisztokrata összefog, cselt eszel ki, így végül a csapodár gróf saját, álruhába öltözött feleségének kezdi csapni a szelet.

Magyarországon elõször a Nemzeti Színházban, 1880-ban mutatták be a színdarabot, s azóta talán nem volt évad, amikor valamelyik fõvárosi színház ne adta volna azt elõ. A nagy-létszámú szereplõgárda és a korhû díszletek, jelmezek miatt vidéken viszonylag ritkán kerül színpadra a televízióból is jól ismert vígjáték, már csak ezért is nagy érdeklõdésre tarthat számot a körmendi elõadás, no meg a Pazar szereposztás miatt is.

Az elõadásra jegyeket a Tourinform Irodában lehet vásárolni 2800 Ft-ért, s további információval is az Iroda munkatársai tudnak szolgálni a 410-107-es telefonszámon, valamint a kulturinform@kormend.hu e-mail címen.



Jó szórakozást kívánunk!

Vörös Éva
kulturális menedzser
Körmendi Kulturális Központ
94/410-107
20/460-16-72




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Színházi előadás - Figaró házassága  2011. január 11 22:52:23



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.