Sajtóközlemény Körmend Város Önkormányzata Képviselő-testületének üléseiről

droszler | 2011. február 11 15:30:16 | körmendi hírek |
Sajtóközlemény Körmend Város Önkormányzata Képviselõ-testületének üléseirõl

Körmend Város Önkormányzata Képviselõ-testületének és Bizottságainak üléseivel kapcsolatosan a médiában megjelent politikai indíttatású sajtóközlemény okán az alábbiakat szeretném a közvélemény tudomására hozni a tények ismertetése érdekében.

Körmend Város Önkormányzata Képviselõ-testületének üléseit a polgármester jogosult összehívni, mely a Szervezeti és Mûködési Szabályzat iránymutatásainak megfelelõen történik. 2011. február 1-én megkezdõdött a Polgármesteri Hivatal épületének átépítése, mely Körmend belvárosának komplex funkcióbõvítõ megújítása c. pályázat megvalósításának részeként folyik. Ennek kapcsán a Hivatal nagy részének el kellett költözni január hónap folyamán, ami komoly megterhelést jelentett és fog jelenteni több hónapon keresztül a normális munkamenethez képest.
Mindez egy olyan idõszakban történt, amikor a város 2011-es költségvetését kellett összeállítani, ami emberpróbáló feladatot jelent különösen a Pénzügyi Iroda, de a Hivatal egésze számára rendes munkakörülmények esetén is. Polgármesterként az is a felelõsségem, hogy a Képviselõ-testület megfelelõen elõkészített, tárgyalásra alkalmas anyagot kapjon. A költségvetés elfogadásának határideje február 15-e, erre és a fentiekre való tekintettel határoztam meg a Képviselõ-testület ülésének idõpontját 2011. február 8-ára.
A Társadalmi Ügyek Bizottsága 2011. január 27-én tartotta ülését, melyre az elõterjesztések az SZMSZ-nek megfelelõen a bizottság hatáskörébe terjedõen 2011. január 25-én megküldésre kerültek. A Pénzügyi és Városüzemeltetési Bizottság ülésére 2011. 02.03-án került sor, a meghívó és az elõterjesztések elküldése 2011. 02. 02-án történt meg, ami 1 napos késés az SZMSZ-hez képest. Ugyanakkor minden bizottsági tag írásos jegyzõi értesítést kapott 2011. január 25-én arról, hogy a bizottság ülésére várhatóan 2011. 02. 03-án kerül sor, és erre már a teljes Képviselõ-testületi ülés anyagát kapják meg február 2-án. Így minden képviselõ felkészülhetett arra, hogy rövidebb ideje lesz a bizottságban történõ kérdéseinek és véleményének megfogalmazására. Az írásos tájékoztató megküldését követõen egyetlen bizottsági tag sem jelezte, hogy ez problémát okozna számára. A bizottság Képviselõ-testületben résztvevõ tagjai számára pedig február 8-ig (a Képviselõ-testület ülésének napjáig) kellõ idõ állt rendelkezésre (az SZMSZ-nek megfelelõen), hogy kérdéseit megfogalmazza, illetve álláspontját kialakítsa.
Polgármesterként mindig Körmend városának, és a városban élõknek érdekeit tartottam szem elõtt, városvezetõi tevékenységemet nem az országos és nem is a megyei pártvezetés irányítja. Ennek szellemében határoztam a Képviselõ-testület év eleji ülésének összehívásával kapcsolatosan, mert meggyõzõdésem, hogy csak megfelelõen elõkészített anyagok birtokában hozhatnak felelõs döntést a város képviselõi.

Körmend, 2011. február 11.

Bebes István
polgármester sk.




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Jobbik sajtóközlemény  2011. február 10 23:07:07



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.