Magyar tárlat Klosterneuburgban

droszler | 2011. február 21 11:22:38 | kultúra |
Gyukics Péter magyar fotós Duna-hidakat bemutató képeibõl nyílik kiállítás kedden a Klosterneuburg apátságában, ahol ezzel párhuzamosan tizenkét fiatal magyar képzõmûvész munkáiból is tárlatot rendeznek a magyar EU-elnökség keretében.

342 Duna-híd képekben
Valamennyi, tehát összesen 342 Duna-hídról felvételt készített Gyukics Péter, ezek közül mintegy ötven színes képet mutatnak be.

A fotókon szerepelni fog az illetõ ország apró zászlaja és kis tábla a híd mérnöki adataival - mondta Méhes Márton, a Bécsi Collegium Hungaricum igazgatója, a magyar EU-elnökség keretében létrehozott Kultúrfolyam egyik szervezõje.

Német nyelvû album is megjelent
A fotográfus a világon elsõként vette lencsevégre a folyó eredetétõl a deltáig található összes Duna-hidat.

A kiállításon bemutatják Gyukics Péter A Duna hídjai - a Fekete-erdõtõl a Fekete-tengerig címû, tavaly a Yuki Stúdiónál megjelent albumának német nyelvû változatát is.

12 egyetemista figurális munkái
Az apátság Sala terrena termében az Amadeus Mûvészeti Alapítvány 12 mûvésze - hét festõ és öt szobrász - elõször mutatkozik be Ausztriában a Die Ernte - Szüret címû kiállításon.

Azokról a fiatal, a Magyar Képzõmûvészeti Egyetemen végzett vagy most diplomázó 35 év alatti mûvészekrõl van szó, akik országos pályázat útján bekerültek az alapítvány alkotóházába, az Óbudán kialakított AmA-házba és három évig dolgoztak ott. A tárlaton az ott készült alkotásokból válogatott anyagot, mintegy 45-50 figurális munkát láthat az osztrák közönség - mondta Somhegyi Zoltán mûvészettörténész, a kiállítás kurátora.

www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.