A körmendi csoda

gangura | 2003. június 11 21:20:35 | kosárlabda |
Egy kosár arany

A kétméteres fekete fiúkra felváltva főző nénikék, a győzelem napján reggelig nyitva tartó kocsmák... Magyarország nyugati végén van egy kisváros, amely a kosárlabda bűvöletében él. A múlt héten harmadik bajnoki címét nyerő Marc-Körmend játékosaira mosnak és takarítanak is a helyi emberek. Ha pedig megfáradnak a bajnoki ünneplésben, a vállukon cipelik haza a hősöket.

A kisváros tizenkétezer lakójából négyezer toporog a város keleti határán azon az estén, amikor a kosárlabdacsapat bajnokságot nyert, vagyis minden családból legalább egy fő. A bajnokok busza Kaposvárról érkezik, csomagtartójában a serleggel és egy "Somogy megye vége" közúti táblával - de csak azért, mert, mint a hősök későbbi szíves közléséből kiderül, "a Kaposvár vége túl jól volt rögzítve". A busz fél tizenkettőkor fut be, kitör a hangorkán, tűzijátékok égnek, elszabadul a pokol (körmendi verzió szerint: a mennyország), majd elsőként lelép a buszról az ittas csapatkapitány, Mujanovics Samir, szivarozva. Mögötte az ittas bedobó, a szlovák Denis Toroman, majd az ittas irányító, Németh István, végül lekecmereg az egész szénrészeg csapat, hogy

rajongóik vállán

bevegyék Körmendet, ahol megkezdődik a két nap, két éjjel tartó fieszta.

... és a cikk folytatódik, nem biztos, hogy mindenki kedvére, de egy olvasást megér. Én csak azt sajnálom, hogy azon az oldalon nem lehet kommentárt fűzni a cikkekhez.
teljes cikk: http://www.mancs.hu/legfrissebb.tdp?azon=0323eletmod2


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.