Informatikai infrastruktúra fejlesztés Körmend oktatási intézményeiben

droszler | 2011. március 26 11:44:27 | körmendi hírek |
A Körmendi Mikrotérség Közoktatási Intézményfenntartó Társulás intézményeinek informatikai fejlesztése címmel TIOP pályázatot nyert a mikrotérség.

A 2011. március 9-i eszközátadó sajtótájékozattóra kapott meghívót szerkesztõségünk. Az utóbbi idõszakban sorra számoltunk be a város és a kistérség nyertes pályázatairól, és fejlesztési céljairól, ám ezúttal az öröm még nagyobb, hisz a pályázat nyomán az eszközök átadására is sor került.
A TIOP 1.1.1-07/1-2008-1033 pályázat 100% mértékben, 39,5 millió Ft értékben támogatta a körmendi pályázat közvetlen céljait, és megvalósítandó részcéljait. A pályázati kiírás elsõ, nagyon fontos része az oktatási infrastruktúra fejlesztése, az informatikai fejlesztéseken keresztül az „Intelligens iskola” létrehozása úgy, hogy az iskolák egységes fejlesztésén keresztül a területi különbségeket mérsékelni lehessen.
Az eszközökre fordítható több, mint 35 millió Ft-ból a Kölcsey Utcai Iskola 15, az Olcsai 6, a Hunyadi Utcai Tagozat 2, a Somogyi 29, a magyarszecsõdi intézményegység pedig 4 db személyi számítógépet kapott, a felsorolt iskolák mindegyikében ki lett építve a WIFI. Összesen 30 tantermi csomag került kiosztásra, ezek interaktív táblát, projektort és laptopot tartalmaznak, a sajátos nevelési igényû gyerekek számára az Olcsai Iskola kapott még 2db SNI csomagot. Az Olcsai Iskola szerver csomagot is kapott, megfelelõ programmal, valamint 2 db szavazócsomag beszerzésére is sor került.
A kompetencia alapú oktatás, az élethosszon át való tanulás elvárás és korkövetelmény uniós és hazai szinten egyaránt. A mikrotérség informatikai fejlesztése lényegében visszaköszön a korábbi projektekre, gondolhatunk itt akár az óvodák eszközfejlesztésére is, hiszen a legfontosabb célok egyike az, hogy a felnövekvõ generáció tagjai bármilyen szocializációs háttérrel is rendelkeznek, bármilyen településen is élnek, egységes tudásanyagot kapjanak, ami a késõbbi fejlõdésükhöz megfelelõ alapot fog szolgáltatni.
A pályázatból nem csak az eszközök beszerzésére, de azok használatának megtanítására is sor került, megfelelõ pedagógus továbbképzés keretében.


Vörös Éva


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.