EU-záróbuli a VOLT Fesztiválon

droszler | 2011. április 03 12:48:33 | kultúra |
Június 28-ától öt napra Európa színeibe öltözik a Burgenlanddal szomszédos Sopron városa. A VOLT Fesztivál ad otthont ugyanis az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijának.

Európa Kemping nyílik
A nagyszabású és tartalmas programra az EU 27 tagállamából érkeznek fesztiválozók és mûvészek, a résztvevõket Európa Kemping és Európa Konyha is várja. A VOLT elsõ napján European Gipsy Rocks címmel számos ország neves elõadói lépnek fel.

A VOLT Fesztivál sokszínû kínálatában a legizgalmasabb helyszínnek az Európa Kemping ígérkezik. Huszonhét uniós tagállamból közel ezer fiatal költözik ide öt napra.

Nemzetközi roma nap a fesztiválon
A magyar elnökség kiemelt témájához, a roma stratégiához kapcsolódóan június 29-én a European Gipsy Rocks elnevezésû program keretében a VOLT Fesztivál több színpadán számos tagállamból, valamint Magyarországról egyaránt, a roma kultúrát reprezentáló produkciókkal találkozhat a közönség.

Az EU 27 országának konyhája
A VOLT Fesztivál központjában felépülõ találkahely az Európa Konyha, amely számos szolgáltatással áll a VOLT vendégeinek rendelkezésére. A hely elsõdleges funkciója, hogy az Európai Unió egyes tagállamainak gasztronómiáját mutassa be.

Szavazz a hungaricumokra
"VOLT Hungarikum Top 10" címmel kiállítást is szerveznek, amelyhez a közönség segítségét várják. Internetes szavazás során derül majd ki, melyek azok a tájak, könyvek, ételek, italok és tárgyak, amelyeket a magyar fiatalok hungarikumnak tartanak. Május 1-jéig lehet még szavazni a volt honlapján.

Volt Hungaricum

www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.