Végleges a versenykiírás

droszler | 2003. június 14 10:38:21 | kosárlabda |
Tizennégy csapatos lesz a férfiak A-csoportja

Ülésezett szerdán a férfikosarasok profiligája, és hozott is néhány fontos döntést, de már előre tekintve. A következő bajnokság versenykiírásának tervezete volt napirenden, amit már régóta tárgyalnak, finomítgatnak az illetékesek, és most olybá tűnik, elnyerte a mindenki számára megfelelő formáját.

"A versenykiírás részünkről való véglegesítése volt a fő témánk - kezdett bele tájékoztatójába Fülöp Tibor ligaelnök, aki készséggel állt lapunk rendelkezésére. - Néhány dolog függőben maradt a legutóbbi ligaülésen, és ezeket kellett átbeszélnünk, hogy a tervezet a jövő héten a kosárlabda-szövetség elnöksége elé kerülhessen. A konkrétumokról szólva eldőlt, hogy tizennégy csapatos lesz az A-csoport, azzal, hogy az utolsó helyezett automatikusan kiesik, a tizenharmadik pedig a B-csoport másodikjával játszik osztályozót annak a mintájára, ahogy az idén a két Sopron küzdött az élvonalért. A másodosztály tizennyolc résztvevővel indul, amelyek közül az utolsó kettő esik ki az NB II-be, ahonnan értelemszerűen így ketten juthatnak fel, de a B-csoport lebonyolításának menete csak akkor dől el, amikor megismerjük a nevezők pontos számát."
A legjobbak között viszont már megszületett a rendszer, ami a legutóbbi évad szisztémájára hasonlít a leginkább, a különbség csak a plusz két csapat, ami miatt 26 fordulós lesz az alapszakasz. A tavaly sokat kritizált középszakasz jövőre sem kerül terítékre, hanem egyből következnek a negyeddöntők, majd az elődöntők, és végül a döntő - a párharcok a rájátszás mindhárom szakaszában három nyert mérkőzésig tartanak. Visszatérve az új határozatokra, a következő idényben már nem működhetnek fiókcsapatok, de a legmagasabb osztály együttesei egyenként három, 1981. január 1. után született játékosukat kölcsönadhatják alsóbb osztályú csapatoknak úgynevezett T-licenccel, a B-csoport gárdáinak viszont maximum hat ilyen kosarasuk lehet. Más téma, de ugyancsak újdonság, hogy a férfi profiliga a jövőben lehetőséget ad az A-csoport nevezési követelményeit nem teljesítő kluboknak, hogy elinduljanak a B-csoportban - már persze ha akarnak és ha megfelelnek a második vonal kritériumainak. A nevezési határidő június 27., vagyis az óra egyre hangosabban ketyeg?

Forrás: NemzetiSport


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.