Befejeződik az óvoda projekt

droszler | 2011. április 09 11:08:15 | körmendi hírek |
Óvodai infrastruktúra és szolgáltatásfejlesztés az energiatakarékosság jegyében címû NYDOP projektrõl

A jövõ nemzedékének próbálunk meg egy olyan épületet teremteni, ami hosszú ideig viszi még elõre ennek az intézménynek a hírnevét.”- Ezekkel a szavakkal köszöntötte majd egy évvel ezelõtt a sajtó Képviselõit Bebes István polgármester a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat épületének infrastruktúrájának és szolgáltatásának fejlesztésére történt nyertes pályáztuk bemutatására szervezett sajtótájékoztatón.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése c. felhívására beadott program keretén belül valósult meg.

A projekt 2009. november 2-án indult el és várhatóan 2011. április 30-án fejezõdik be.
A projekt teljes költségvetése 142.868 e Ft, melybõl 128.581 e Ft a támogatás, így a támogatás intenzitása 90%, vagyis 10 % önrészt igényel.

A munkálatok 2010 tavaszán indultak meg . Elsõ ütemben elkészült a homlokzati nyílászárók cseréje homlokzatok hõszigetelése, a külsõ hõszigetelés minek keretében a zárófödém magastetõvé lett alakítva.

2010 õszén a gyermekek már a megszépült épületben kezdhették meg az új tanévet.

Az épület akadálymentesítése is megvalósult a fõbejáratnál mozgáskorlátozott rámpa épült, Kialakításra került egy mozgáskorlátozott wc, amelyben és annak környezetében, illetve a csoportszobákig, valamint a tornaszobáig elvezetve az infokommunikációs akadálymentesítés is megvalósításra került, hasonlóan az emeleti foglalkoztatókig.



A projekt keretében jelentõsen bõvült az intézmény eszközparkra. Új ágyak székek és asztalok érkeztek, terápiás fejlesztõ, memóriafejlesztõ, gondolkodásfejlesztõ, beszédfejlesztõ eszközöket kaptak a gyermekek. Fém tricikli, háromkerekû roller, játszótéri rugós játék, udvari mozgásos játékok tornaszõnyegek különbözõ méretben, tornapad segítik az ovisok mozgáskultúrájának fejlõdését. Mûvészeti képességeik fejlesztését 8 hangos fa xilofon, Cimbalom, Fadob, Metalofon segíti.

Egyet kell érteni Rózsás Ágota óvodavezetõ véleményével miszerint a felújítással a gyerekeken túl Körmend városa is egy gyönyörû óvodával gazdagodik.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.