Fiatal művészek pezsdítik fel Sopron kulturális életét

droszler | 2011. április 18 12:05:08 | kultúra |
V. Országos Mûvészeti Diákköri Konferencia a Nyugat-magyarországi Egyetemen

Az V. Országos Mûvészeti Diákköri Konferencia idén Sopronban kerül megrendezésre, a XXX. Országos Tudományos Konferencia egyik állomásaként.
A hallgatói pályafutás egyik csúcsa lehet, kutatással, ötlettel, alkotással, szerepléssel az érdeklõdõk elé állni a Konferencia valamely szekciójában. Nagy megtiszteltetés ez az egyetemeknek is, akik biztosíthatják mindennek feltételeit. A fõszervezõk ugyanis többek között az infrastrukturális fejlettséget, a szakmai felkészültséget is figyelembe veszik. A mûvészeti szekció eseményeinek megrendezésére, a legalkalmasabbnak a Faipari Mérnöki Kar és az Alkalmazott Mûvészeti Intézet bizonyult idén.
Ennek köszönhetõen 2011. április 19-21 között, közel 250 hallgató alkotása, elõadói szereplése vagy éppen dolgozata válik láthatóvá és hallhatóvá bármely érdeklõdõ számára. Képzõ-, ipar-, és médiamûvészeti alkotások, mûvészetelméleti és zenei elõadások egyaránt ingyenesen látogathatóak, három napon keresztül.
A fiatal, szárnybontogató tehetségek között rejtõznek a jövõ kiemelkedõ alkotói, érdemes rájuk már most figyelmet szentelni. Felmérte ezt a Nyugat-magyarországi Egyetem is, egyre több energiát fordítva tehetséggondozásra, minden karukon. Ennek köszönhetõen az V. Országos Mûvészeti Diákköri Konferencián szép számmal jelennek meg az õ hallgatóik is.

A program a TÁMOP 4.2.3- 08/1-2009-001 "Science without borders" - "Tudás határok nélkül". Tudásdisszemináció a Nyugat-magyarországi Egyetemen c. projekt támogatásából valósul meg.

Programról részletesen: http://www.omdkami.hu/


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.