Újabb nagy projekt kivitelezése kezdődik Körmenden

droszler | 2011. május 02 10:58:43 | körmendi hírek |
Körmend közel 207 millió forint uniós támogatást nyert a Nyugat-Dunántúli Operatív Program "Belterületi utak fejlesztése" címû pályázati kiírásán. A több mint 276 millió forint összköltségvetésû beruházásból közlekedésbiztonsági fejlesztésekre és körforgalmi csomópont átépítésre kerül sor.

Uniós támogatással átépítik Körmenden a belvárosi dr. Batthyány-Strattmann László és Bajcsy-Zsilinszky utcák által lefedett szakaszt. A forgalmi rendet új körforgalom építésével átalakítják, melyhez négy ágon csatlakoznak az utcák: a nyugati ágon a dr. Batthyány-Strattmann László utca, délrõl a Bajcsy-Zsilinszky utca, a keleti oldalon a Molnár Lajos utca. Az északi ágon, ahol a kastély déli bejárata van, a tervezett útszakasz kapubejáróként üzemel majd, és ennek megfelelõen alakítják ki. A körforgalmi csomópont mellett két csatlakozó utca - a dr. Batthyány-Strattmann László és a Bajcsy-Zsilinszky - is átépül.

Kattintson a képere !

A területen 124 új parkolóhelyet alakítanak ki a Rákóczi úttól a Mónus Illés utcáig, a fõtéren már használható 94 parkolóhely mellé.
Az átalakítások érintik a Szabadság tér délkeleti oldalán jelenleg üzemelõ két autóbuszmegállót is. A körforgalom egyik célja, hogy a Szabadság tér átépítése után is biztosítható legyen a helyi autóbuszjáratok akadálytalan közlekedése, megfordulása, ezért a megállóhelyeket is áthelyezik.
A 74168. jelû út mellett gyalogos- és kerékpárutat is építenek. Az építkezés által összeér a már elkészült Rákóczi-Hunyadi utcai átvezetés a Rábán aluli kerékpárút szakaszával.
A támogatási szerzõdést 2011. január 10-én írták alá ünnepélyes keretek között a Polgármesteri Hivatalban. Az elõzetes egyeztetések után május 3-án történik meg a munkaterület átadása, és kezdõdik el a kivitelezés. A fejlesztések összesen több mint 276millió forintba kerülnek, melynek 75 százalékát az elnyert Európai Uniós támogatásból fedezik. Az építkezés várhatóan 2011. júliusában fejezõdik be.
A megvalósuló beruházás tartalmilag illeszkedik a Szabadság tér fejlesztéséhez, valamint a Rába híd felújításához, és jelentõsen megnöveli a gyalogszerrel, kerékpárral és gépkocsival való közlekedés biztonságát Körmenden.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.