Agora nyári programok

droszler | 2011. május 08 20:23:11 | kultúra |
AGORA FESZTIVÁL
2011. május 13. péntek 19.30 óra
AGORA – Mûvelõdési és Sportház
KISCSILLAG, VAD FRUTTIK, M AGASHEGYI UNDERGROUND, SHANTI SKA TONES


Régóta várt fesztivállal rukkol elõ május 13-án, pénteken az AGORA. A hazai könnyûzenei színtér legjelesebbjei közül három, közös mini-fesztiválon mutatkozik be a szombathelyi „nagyérdemûnek”. Itt lesz Lovasi András „egyetlenként” megmaradt zenekara a Kiscsillag, a tavalyi év legnépszerûbb slágerét produkáló Vad Fruttik és a „szeplõs vállakról” elhíresült Magashegyi Underground. A hazai színeket a Shanti Ska Tones képviseli. Kapunyitás este 7 órakor. Jegyeket elõvételben az Agora Jegyirodában lehet vásárolni 2200 Ft-os áron.
AGORA Fesztivál idõbeosztás:
19.00 Kapunyitás
19.45 SHANTI SKA TONES
20.45 MAGAHEGYI UNDERGROUND
21.50 KISCSILLAG
23.15 VAD FRUTTIK
A koncertek után ALTERNATÍV AFTERPARTY a Café Cubában!


MAGASHEGYI UNDERGROUND
Az utóbbi idõk legkedvesebb underground-pop formációja, a Magashegyi Undergroundfergeteges lemezbemutató koncerttel készül Szombathelyre. A M U elõször 2007-ben robbant be a Szeplõs Váll címû slágerrel, amivel meg sem álltak a Fonogram „Év zenekara” és az „Év legjobb dala” jelölésig. A tagok egyéb zenei elfoglaltságai miatt ezután egy év pihenõkövetkezett, de 2009 tavaszán visszatért a banda, és a fesztiválszezont, majd az õszt is végigkoncertezte. 2010-ben jelent meg a zenekar debütlemeze Ezer Erdõ címmel. A kritikusok által is kiemelt Ezer Erdõ elõfutára az ingyenesen letölthetõvé tett négyszámos kislemez volt, a Szívtakarítás, illetve megjelent egy kiadatlan szerzeményekbõl álló nyolc számos, ugyancsak ingyenesen hozzáférhetõ lemez is Ezer város címmel.
A csapat énekesnõje, Bocskor Bíborka a Megasztár harmadik szériájában tûnt fel, és büszke erdélyi származására; énekében mindig tetten érhetõk az erdélyi tradíció elemei. A csapat billentyûse Fodor Máriusz, akihez több zenekar nevét is társíthatjuk, így a már megszûnt Kaukázust vagy éppen az FM Orchestrát. További tagok: Szalai Anesz - ének, Demeter Zoltán - basszusgitár, Fûrész Gábor - gitár, Toldi Miklós - dob, Szakál Tamás - hegedû.


KISCSILLAG
A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelõs szólógitárost, vásárolt egy megfelelõ hathúros hangszert, és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az õs-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsõnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat, és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar elsõ koncertmûsora.
A koncertmûsort koncertek, sõt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag debütalbuma a kritikák szerint az elmúlt évek legjobb Lovasi-anyaga. A 13+1 számot tartalmazó, háromnegyed órás Greatest Hits vol. 1. 2006-ban jelent meg, és a mai napig 8000 példány fogyott belõle.
A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette a Kispál és a Borzban is játszó Mihalik Ábel ült a dobok mögé. A zenekar ebben a felállásban készítette el második lemezét Örökre szívembe zártalak címmel, amely 2009 tavaszán került a boltokba.
A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévõ részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip-megjelenéssel.
A zenekar 2010 novemberében jött ki legújabb, Sirály címû kislemezével, ami a 2011 õszére tervezett harmadik Kiscsillag nagylemez beharangozója is egyben.

A zenekar:
Leskovics Gábor: gitár, ének, billentyû
Lovasi András: ének, gitár
Mihalik Ábel: dob, vokál
Ózdi Rezsõ: basszusgitárVAD FRUTTIK

A veszprémi és várpalotai Vad Fruttik zenekar három éve a semmibõl tûnt fel, ehhez képest októberben már harmadik, Fénystopposok címû albumát mutatja meg Szombathelyen! Az évek során tehetségkutatókon gyõzedelmeskedõ Vad Fruttik csak 2006-2007 táján tett szert országos népszerûségre. Elsõként Nekem senkim sincsen és Sárga Zsiguli címû slágereikkel tûntek fel. A még barkács körülmények között készült Rózsikámnak digitálisan címû 2006-os lemez után a 2008-as Egy éjszaka Bohémiában-t már élõ hangszerekkel rögzítették, ami ennek köszönhetõen jóval egységesebb, organikusabb hangzást kapott. Az igencsak jól sikerült Fénystopposok turné meghozta jutalmát, az új lemezt a hallgatók a 2010. Év Magyar Albumának választották.
A sajátos zenei világú együttes a rádiós sikerek mellett folyamatosan koncertezik országszerte. A srácok nem adnak a formaságokra, úgy keverik a pop és az underground stílusjegyeit, ahogy koncerteken a Boroskólá-t a Limonádé-val. Az eklektikus zenei kísérlet meghozta a sikert, a Vad Fruttik a 2011-es fesztiválszezon egyik legfontosabb csapatává vált!

Zenekari tagok:
Kerekes Gergely – gitár
Hock Zoltán – basszusgitár
Hock Attila – dob
Gyõrffy Gyula – billentyûs hangszerek
Likó Marcell – ének, gitár

QUADRILLE EURÓPAI TÁNCFESZTIVÁL
2011. május 20. péntek 12.00 óra
Szombathely, Fõ tér

Esõhelyszín: AGORA – Mûvelõdési és Sportház
(Szombathely, Március 15. tér 5.)

2005-ben Közép- és Kelet-Európa 27 városában került megrendezésre a Quadrille Táncfesztivál 17.060 táncossal. Magyarországot Szombathely képviselte 420 középiskolás táncossal.
Az Európai Quadrille Táncfesztivál (European Quadrille Dance Festival - EQDF) ötletgazdája és jogtulajdonosa a Szlovéniai Táncegyesület (Maribor). Az õ kezdeményezésükre indult, a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére épít. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy idõben elõadott szinkrontánc kategóriában. A tánc az e napokban érettségizõknek szól. Kortársaik, iskolatársaik adják elõ a közismert négy tételes francia négyes táncot Johann Strauss Denevér címû zenéjére. Az országos és helyi szponzoroknak köszönhetõen a tánc igen látványos (színes pólók, esernyõk).

2006-ban szintén Magyarország egyedüli képviselõjeként a város támogatásával 368 diák táncolt egy idõben a többi európai fiatallal. Ez hivatalos Guinness-rekord lett.

Szombathelyen 2007-ben a megújult Fõ téren 300, 2008-ban 372, 2009-ben pedig több mint 500 középiskolás táncolt egy idõben a többi európai város diákjaival.
A 2009-ben is rekordot döntött a Quadrille Európai Táncfesztivál. A résztvevõ 52 szlovén, szlovák, cseh, horvát, szerb, magyar, román és macedon városban 6845 Quadrille kör, azaz pontosan 27380 diák táncolt egy idõben.

2010-ben 50 európai város 32 416 diákja csatlakozott a Quadrille-hoz.
A korábbi rekordhoz képest 5036-al nõtt a résztvevõk száma, s ezzel „a legnagyobb Quadrille szinkrontánc”-ként került be a rendezvény a Guiness Rekordok könyvébe.

A 2011. május 20-i Quadrille-bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne Szombathely, az elõzetes felmérések alapján mintegy 600 szombathelyi diákkal.

A szlovéniai központ 2011-ben 50 000 táncosra számít körülbelül 50 európai városban.
A Quadrille tánc pontosan 12.00 órakor indul Szombathelyen, a Fõ téren.A táncfesztivál helyi szervezõi:
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ

Program fõszereplõi: a rekordkísérlethez csatlakozott szombathelyi középiskolások:

Élelmiszeripari- és Földmérési Szakképzõ Iskola és Kollégium
Gépipari, Informatikai Mûszaki Szakközépiskola és Kollégium
Hefele Menyhért Építõ- és Faipari SZKI
Hermann Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási SZKI és Kollégium
Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
Kanizsai Dorottya Gimnázium
Kereskedelmi Szakképzõ Iskola és Kollégium
Mûvészeti SZKI
Nagy Lajos Gimnázium
Nyugat-magyarországi Egyetem – Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Oladi Általános Mûvelõdési Központ Teleki Blanka Szakképzõ Iskolája
Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképzõ Iskola
Savaria Közlekedési Szakképzõ Iskola és Kollégium
Szent-Györgyi Albert Középiskola

A program fõ helyszíne Szombathely város Fõ tere. A rendezvényt a Raiffeisen Bank, illetve a Fõ téri és belvárosi vendéglátóhelyek támogatják. A négy fõs Quadrilleköröknek vendéglátást vagy kisebb ajándékokat ajánlanak fel. Az ajándék bónokat a produkció bemutatása után sorsoljuk ki a szponzor kiemelésével. A nyertes Quadrille-körök a Fõ téri teraszokon pihenik ki a hét fáradalmait.

Támogatók (vendéglátás):

Art Café
Cinema Café
Bécsi Kávézó
Royal Sörözõ
Mészáros Cukrászda

VÁROSI GYERMEKNAPI FORGATAG

2011.május 29. vasárnap 09.30-19.00
AGORA – Savaria Filmszínház
Történelmi Témapark

Az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ negyedik éve szervezi a Városi Gyermeknapi Forgatagot a Történelmi Témapark hangulatos helyszínén, május utolsó vasárnapján.
Az idei évben a szervezõk egész vasárnapra kínálnak tartalmas és izgalmas programokat a szülõkkel együtt játszó gyermekeknek.

A program a korán ébredõ csemetéknek már reggel elkezdõdik az AGORA – Savaria Filmszínházban. Az Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnephez csatlakozva a Bogyó és Babóca - 13 új mese címû filmet tekinthetik meg 9.30; 10.45; 12.00 és 13.15 órai kezdettel a rajongók, még a hivatalos bemutató elõtt.

13.00 órakor aztán megnyitja kapuit a Történelmi Témapark is, és elkezdõdik az egész délutánt betöltõ program-kavalkád. Érdekes és izgalmas játékok várnak itt minden gyermeket és gyermeklelkû felnõttet.
Óriás játékok (dominó és vízvezeték játszóház), népi ügyességi játékok, furfangos fejtörõk tehetik próbára a játékosok erejét, ügyességét vagy éppen éles elméjét.
A legkisebbek a Babasátorban régi gyermekjátékokkal játszhatnak.
Az ügyes kezûek a Tudástarisznya projektzáró rendezvényének kézmûves sátrában agyagozhatnak, bõrözhetnek, nemezelhetnek, dolgozhatnak fonallal, vesszõvel és gyékénnyel. A rajzfilmkedvelõk délután sem maradnak élmény nélkül, hiszen egész délután várja õket a Mozisátor és Bogyó és Babóca-foglalkoztató.
A nagyobbacskák és történelmet kedvelõk a Vas Vármegye Lovagjai tagjaival ismerhetik meg a középkori élet és harcászat jellegzetességeit, valamint kipróbálhatják a Témapark római kori erõgépeit, megtekintheti a római kori mûhelyeket is. A régi mesterségek kedvelõi pedig a Fémfaragók játszóházában valódi érmét is önthetnek.
Megfáradva a sok kalandtól a színpad várja az érdeklõdõket: 13.00 órakor az AGORA Gyermek Mûvészeti Fesztivál 2011. legjobbjai mutatkoznak be, 13.30-kor a Mozdulj Szombathely Egyesület tagjai csinálnak kedvet mindenkinek a mozgáshoz. A délután további részében a meséé a fõszerep: 14.30-kor a Mesebolt Bábszínháztól láthatjuk A vitéz szabólegény címû történetet, míg 16.30 órakor a KisHétrét „Tudod-e” címû gyermekmûsorát hallgathatjuk.
A rendezvény idén szûkösebb anyagi forrásból gazdálkodhat, mint az elõzõ években, de ennek ellensúlyozásában sokat segítenek a rendezvény együttmûködõ partnerei: a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány, aminek segítségével gyönyörû helyszínen valósulhat meg a Városi Gyermeknap, illetve a Mesebolt Bábszínház és a Mozdulj Szombathely Egyesület, akik a színpadi program színvonalas biztosításában nyújtottak segítséget.
A kínálat óriási, mindenki választhat kedvére.
Természetesen a gyermeknap rossz idõ esetén sem maradhat el, ez esetben a helyszín az AGORA - Savaria Filmszínház épülete.
UDVAROS DOROTTYA és DÉS LÁSZLÓ: ÁTUTAZÓ
2011. május 30. 20 óra
AGORA - Mûvelõdési és Sportház


VENDÉG: KULKA JÁNOS

Közremûködik: Erdélyi Péter – billentyûsök, Sipeki Zoltán – gitárok, Boross Attila – basszusgitár, Horváth Kornél – ütõhangszerek, Gyenge Lajos – dob, Nádasi Veronika – vokál, Péter Barbara – vokál
„A nyolcvanas éveken úgy utaztunk keresztül, mintha meg sem történtek volna, úgy tûntek volna el a januárok, márciusok, ahogy eltûntek fényükkel az autók a tompán megvilágított sarkokon. Az egyhangúság vert visszhangot bennünk, még szerencse, hogy 1984-ben elkészült az Átutazó címû bravúrdarab és fétistárgy, mely olyan fontos kordokumentum, olyan karakteres munka, hogy akár országimázs része is lehetett volna. Ahogy a franciákat nem tudjuk Piaf nélkül elképzelni, nehéz úgy Budapestre gondolni, hogy ne jusson eszünkbe Dés-Bereményi hóesése, a zöldes homályban úszó iskolák folyosói, az elhangolt zongorák.
Az Átutazó afféle referenciamunka, a korszak dal-kulturális csúcsteljesítménye, felejthetetlen hangszerelési feladványokkal, bizonyításokkal és megoldásokkal, és olyan versvilággal, mely elmosta a határokat a dalszöveg és a költészet között. Udvaros Dorottya a nyolcvanas évek közepén már a korszak nagy színésznõje és érzéki idolja, a legjobbak udvarolták körbe, a legjobb zenéket és szövegeket nyújtották át neki, és õ úgy énekelte el a dalokat, hogy közben szívünkre rakta le terhét, melytõl mi mégis könnyûnek éreztük magunkat.” 
Poós Zoltán – író

Hosszú idõ után most újra megszólal Udvaros Dorottya legendás lemeze. A nagyszabású koncert vendégei Kulka János, akivel többek között a lemez egyik nagy slágerét, a Vetkõzés címû duettet adja elõ, és aki ezen a koncerten más Dés-dalokat is énekel. A zeneszerzõ pedig nem „csak” zongorán és szaxofonon játszik, hanem saját dalai közül is elénekel néhányat. 

Rendezõ: Concert & Media
46. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY
2011. június 11.
AGORA - Mûvelõdési és Sportház

A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedõbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégibb, legnevezetesebb rendezvénysorozata. Az elsõ Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legjobb versenyzõi minden évben szigorú nemzetközi zsûri elõtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.
A verseny több mint négy évtizedes múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A versenyzõk standard táncok (Angolkeringõ, Tangó, Bécsikeringõ, Quick-step, Slow-fox) és latin táncok (Samba, Cha-cha, Rumba, Paso doble, Jive) illetve tíztánc kategóriában versenyeznek. A szombathelyi versenyek több mint négy évtizedes múltja és színvonalas rendezése lehetõvé tette, hogy az Európa- és Világkupákon túl kiemelt versenyek rendezési jogát is elnyerjük. A 2008. évi Savaria Nemzetközi Táncverseny elnyerte a nagy presztízsû „Grand Slam” minõsítést. A televíziós közvetítésnek köszönhetõen nemcsak idehaza, de a világ számos országában, több millióan követhették nyomon az elõdöntõ, a középdöntõ és döntõ eseményeit, megcsodálhatták a fellépõ profi és amatõr párosokat, formációs csoportokat. A versenyekrõl a Duna TV ez évben felvételt készít, így a szakmai és táncot kedvelõ közönség láthatja a versenyeket idehaza és szerte a világban.

Az ország legrégibb hagyományokkal rendelkezõ táncversenye idén június 11-én kerül megrendezésre – 46. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY – TÍZTÁNC VILÁGKUPA elnevezéssel. A TÍZTÁNC VILÁGKUPÁRA jelenleg 14 ország jelentkezése érkezett meg, május végéig kb. 25 ország legjobb párosainak nevezésére számítunk. A versenyzõk teljesítményét a 9 tagú zsûri nemzetközi testülete fogja értékelni. A versenyek szünetében színvonalas show mûsorokat is láthat a közönség.

Május 06-ig a következõ országok párosai neveztek: Cseh Köztársaság, Észtország, Franciaország, Japán, Kanada, Kazahsztán, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Oroszország, Portugália, Szlovákia, Ukrajna,USA, Magyarország
A táncverseny programja:
IDSF Tíztánc Világkupa
IDSF Senior I. Open Standard
Program:
14.00 Elõdöntõk
19.00 Középdöntõk és döntõkBloomsday 2011
2011. június 16. csütörtök


Különleges irodalmi emléket dolgoz fel a Bloomsday Szombathelyen. A rendezvény azon az irodalmi tényen alapul, hogy James Joyce Ulysses címû – egyetlen napon (1904. június 16.) játszódó – regényének mitikus fõhõse Leopold Bloom (Virág Lipót) reklámügynök, dublini kispolgár szombathelyi származásúnak vallja magát. A helytörténészek kiderítették, hogy az 1800-as évek közepén valóban élt a városban, a mai Fõ tér 41. szám alatti házában egy Blum nevû család. E család leszármazottja volt egy bizonyos Virág Lipót, aki Triesztben került kapcsolatba James Joyce-szal. (Az Ulysses Triesztben íródott.) Ezen alapszik az immár hagyománnyá vált ünnep.
Ennek a gondolatnak a jegyében indult útjára, és idén már 18. alkalommal rendezzük meg a szombathelyi Bloomsday-t. A kortárs fesztiválok szinte minden mûvészeti ágát felvonultató rendezvény, hagyományosan idén is kapcsolódik az ír kultúrához.Program:
13.00 Elindul a Mûvészeti szakközépiskolások projektje (élõ alkotás, a Bloomsday kapu elkészítése és kidekorálása (kartonkapu felhelyezés és kifestés a Belsikátor két oldalán).
Elindul a Savaria Egyetemi Központ projektje: Ulysses hajójának elkészítése hulladékpapírból. Helyszín: Agora-hátsó udvar.
15.30-16.00 Térzene a Bloom-ház elõtt, majd átvonulás az AGORA Központba (Ifjúsági Fúvószenekar)
16.00 Ír Himnusz, Megnyitó - Mr. John Deady ír nagykövet és Dr Puskás Tivadar polgármester (Agora Terasz)
16.15 Békés Pál könyvbemutató (moderátor: Takács Ferenc a Joyce Társaság elnöke) – (Agora Szalon)
16.45 Fogadás a teraszon
17.30 Békés Pál portréfilm vetítése – (Agora - Szalon)
17.30 Rua zenekar koncertje (Agora - Pincegaléria)
18.00 Bloomsday pecsételés liszttel és porcukorral – Belsikátor, Fõ tér, Bloom-ház
18.30 Mediawave díjnyertes filmek bemutatója (Agora - Szalon)
19.30 FM ZERO koncert (Agora - Pincegaléria)


SZENTIVÁNÉJI VIGASSÁGOK
2011. június 18. szombat
Csónakázótó és környéke (Kenderesi utca, Bartók Béla körút)


SZIGET
10.00 – Vízibiciklizés
10.00- 12.00 és 13.00–17.00 T-Com gyereksziget
Gyermekfoglalkoztató programok
22.30 Gyertyaúsztatás

TÓFÜRDÕ
10.00-16.00 Juniális sportvetélkedõk

NAGYSZÍNPAD - Emlékmû alatt
10.00 – 12.00 Fúvós parádé
13.00 Galaxy Rock and Roll Klub bemutatója
14.00 Shadiboys Zenekar koncertje
16.00 4N Acoustic Performance koncertje
17.30 Savaria TSE latin táncbemutató
18.30 Isis BigBand koncertje
20.30 LGT Emlékzenekar koncertje
23.00 – 0.45 Maróti Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje
(a koncertet megszakítja a tûzijáték)
24.00 Tûzijáték a Hotel Claudius tetejérõl

Emlékmû - terasz
10.00-22.00 Piknik
22.00 Óriási máglya meggyújtása, tûztánc, tûzugrás

TERMÁLFÜRDÕ
9.00-19.00 Egészségvédõ programok
20.30 Vízi aerobic
21.00 – 22.30 Éjszakai fürdõzés és MOZI

VÁSÁRI SOKADALOM - Bartók Béla körút
10.00 – 01.00 Kézmûves vásár, Vurstli, Vendéglátás
15.30; 17.00; 18.00; Fúvószenekarok felvonulása
EZ nem ugyanAz
musicalconcert
2011. július 17. vasárnap 20 óra
Ferences-kert, Történelmi témapark


Minden élõben, semmit playbackrõl...
A 33 dal eddig nem hallott sorrendben fantasztikus látvány technikával, valamint a pantomim eszközeivel
vibráló koncertté alakul. Mindennapjaink gyötrelmei, szerelmei,
szenvedéllyel jelennek meg neves mûvészek elõadásában, valamint a
tánckar nem hétköznapi koreográfiájában, a szereplõkkel közös
formációkban. Szándékunk nem más, mint hogy az élõ zene varázsával
elkápráztassuk a közönséget. A mozi sem marad el, de Ez nem ugyanAz!
Derüljön fény minden titokra azon az estén, melyet Ön is velünk tölt...
Fellépõk:
Homonnay Zsolt
Polyák Lilla
Csengeri Attila
Vágó Detti
Magócs Ottó
Fésû Nelly
Farkas Gábor „Gábriel”

A szereplõ változás jogát fenntartjuk!
 
Zene:Hungarian Musical Band
Ez nem ugyanAz Tánckar

Szerkesztette: 
Koreográfus: Dóka Judit
Zenei vezetõ: Ruff Tamás
Látvány: Madarász János „ Madár”


MAGYAR DAL NAPJA
2011. szeptember 11. vasárnap 15.00
Fõ tér

Az elmúlt év közönségsikere a közel 5 ezre nézõszám, arra sarkalt minket, hogy idén ismét résztvevõi legyünk a Magyar Dal Napjának A generációkon átívelõ rendezvényünk fõ célja, a magyar zene népszerûsítése. A szombathelyi szervezõnek az AGORA Kulturális és Turisztikai Központnak, pedig a hagyományteremtés. Az hogy a város és más támogatók segítségével minden második szeptemberi vasárnapon magyar dalok szóljanak a Fõ téren, sok ezer befogadónak, „mûfaj függetlenül”, ingyenesen.
Programterv:
15.00-15.40 TOHU-BOHU zenekar (ska)
16.00-16.40 VIOLET EYE zenekar (rock)
17.00-17.40 4 N ACOUSTICS (feldogozások)
18.00-18.40 MAJOR zenekar (pop)
19.00-19.40 SIXTERS zenekar
+ még 1 meglepetés fellépõ


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.