Hulladékból készült alkotások

droszler | 2011. május 10 19:40:31 | Környezeti hírek Körmendieknek |
A Müllex-Körmend Kft. kreatív pályázatot hirdetett Vas megye általános iskoláiban, amelyre alsó tagozatos osztályok jelentkezhettek. A cél az volt, hogy a szelektív hulladékgyûjtésrõl, a környezetvédelmrõl szóló mûvészeti alkotásokat készítsenek a gyerekek. A kiírásra 16 osztályból érkeztek nevezések, ötletes rajzok, ragasztási technológiával készült darabok születtek.

A beérkezett mûvek a gyerekek kreativitását dicsérik, volt köztük PET-palackból készült virágcsokor, gyertyatartó, autó, mûanyag kupakból fûzött dinoszaurusz, papírhulladékból ragasztott kukásautó, a szelektív hulladékgyûjtést népszerûsítõ plakát, különféle technikával készített rajzok.
A gyõztes pályázatok kiválasztása okozott némi fejtörést a zsûrinek, de a legjobbnak a répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola 3. osztálya által készített PET-palack virágcsokrot találták. A második helyezett a csákánydoroszlói Csaba József ÁMK 3. osztálya lett, akik mûanyag kupakokból készített állatfigurákat, valamint papírból ragasztott szelektív hulladékgyûjtõ jármûvet küldtek be. A harmadik helyre a felsõszölnöki Kossics József Általános Iskola 4. osztálya által alkotott rajz került.
A cég ezúton is szeretné megköszönni a pályázatra jelentkezett gyerekeknek és a segítõ pedagógusoknak, hogy ennyi ötletes és kreatív alkotást küldtek.
A legjobban sikerült mûvek a Müllex-Körmend Kft. irodaépületét fogják díszíteni.

Kattintson a képere !

A Müllex-Körmend Kft. jelenleg Vas megye 86 településén végez szelektív hulladékgyûjtést. Ezen települések egy részében ( 56 db) gyûjtõszigetes megoldást alkalmaznak, ahol három hulladékfajtát lehet külön konténerben gyûjteni: PET- palackot, papír- és üveghulladékot.
Egyre népszerûbbé válik azonban a házhoz menõ szelektív hulladékgyûjtés (ún. sárga zsákos gyûjtés), 30 db településen került eddig bevezetésre ez a fajta szelektálás. A lakóknak a cég szelektív hulladékgyûjtõ zsákot biztosít, amelybe a következõ hulladékfajtákat lehet elhelyezni: fém-, mûanyag-, papírcsomagolások és italos kartondobozok.
A Müllex-Körmend Kft. a tavalyi évben a lakossági szelektív hulladékgyûjtés során a következõ mennyiségeket gyûjtötte be:
81 tonna mûanyaghulladék
6 tonna fém csomagolási hulladék
3 tonna italoskarton hulladék
653 tonna papírhulladék
150 tonna üveghulladék.

A fenti hulladékok partnereink segítségével újrahasznosításra kerülnek, ezzel is csökkentve a deponált hulladék mennyiségét, valamint a környezetre gyakorolt hatást.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.