Ajánló: fazekas kiállítás, gyermeknap, májusfa kitáncolás

droszler | 2011. május 18 15:35:21 | kultúra |
Kattintson a képere !
Kedves Közönségünk!
2011. május 27-én másodszor kerül megrendezésre az Országos Fazekas Pályázat kiállítási anyaga. A pályázatot háromévente írja ki a Hagyományok Háza, az idei immáron a 18. alkalom. A kezdetekben Siklóson, majd Kecskeméten megrendezett kiállításnak 3 éve a Hagyományok Háza többek között azért keresett dunántúli helyszínt, mert szerették volna az itteni fazekasokat is kicsit nagyobb aktivitásra ösztönözni, és úgy tûnik, ezt a célt sikerült is megvalósítani. 2011-ben a pályázat témája a teríték volt, valamivel több, mint 30 pályázó 70 készletébõl kellett a zsûrinek osztályoznia. S hogy kik kaptak helyezést? Nos, annyit elárulhatunk, hogy az õrségi fazekasoknak ismét lesz okuk a büszkeségre, de aki ennél többre kíváncsi, az jöjjön el 2011. május 27-én, 12. órakor a kiállítás megnyitójára, vagy látogasson el késõbb bármikor a Batthyány kastély Sala Terrena Galériájában augusztus 30-ig látható kiállításba!

Május 28-án 14 órakor kezdõdnek a Gyermeknap programjai, amiben a Bóbita Bábcsoport, a közkedvelt kézmûves foglalkozások, népi játékok, és a helyi Mentõszolgálat, Tûzoltóság, Rendõrség bemutatói mellett most, elõször a Savaria Légió néhány képviselõje is résztvevõje lesz a programnak, valamint Borka bohóc és a Körmenden már nagyon kedvelt Tündértanya is. A Kossuth Rádióból jól ismert Gaál Zsuzsa (Vacka Rádió) a Pupák mesékbõl hoz egy csokorral, ám a gyerekekre nem annyira hallgatóságként, inkább játszópajtásként számít.

Ahogy a gyermekprogramok, úgy a 40. Májusfakitáncolás programja is a Batthyány-kastély udvarán zajlik majd. A jubileumi mûsorhoz fõvédnöknek V. Németh Zsolt államtitkárt kérte fel Korbacsics Tibor, a tánccsoport vezetõje, a program házigazdája pedig Körmend Város polgármestere, Bebes István országgyûlési képviselõ lesz. 16 órától a táncosoké a színpad, Szentgotthárd, Szombathely, Keszthely és Gencsapáti tánccsoportjai mellett a házigazda BBÁ, és a régi táncosokból álló Senior Tánccsoport fog fellépni. 19 órakor aztán meglepetés-vendéggel várják a szervezõk a közönséget! 2010. decemberében óriási érdeklõdés elõzte meg a Csík Zenekar koncertjét, sokan nem is jutottak be a zsúfolásig teli színházterembe, akik azonban ott voltak, azoknak felejthetetlen élményt nyújtott a koncert sztárvendége, Ferenczi György. Nos, a szájharmonikájáról, és fantasztikus orgánumáról ismert zenész május 28-án Rackajam nevû zenekarával ad koncertet a kastélyban, s talán még a 21. órakor kezdõdõ táncház zenészeivel is improvizálnak kicsit.

Kattintson a képere !
nagyításhoz klikk a plakátokra


A programok ingyenesek, bõvebb információért a Színház aulájában mûködõ Tourinform Irodához (94/410-107) lehet fordulni, illetve a http://www.majusfakitancolas.hu oldalon lehet tájékozódni!

>>>További programok<<<


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.