Látványos évadzáró a Színházteremben

droszler | 2003. június 17 20:24:30 | körmendi hírek |
Mozgásművészeti csoportok mutatkoztak be

Június 15-én, vasárnap este tartották évadzáró bemutatójukat a Városi Művelődési Központ mozgásművészeti csoportjai a Színházteremben. A rendezvényen a jazz-balett, aerobik és a kick-box aerobik közel százhúsz művelője lépett színpadra.
Először Fodor Klaudia, a jazz-balettesek vezetője ismertette néhány szóban tevékenységüket. Ő egyébként nagycsoportos óvodás kora óta foglalkozik ezzel a látványos tánccal, melyet immár öt éve tanít. Először óvodásokból és kisiskolásokból álló csoportja aratott nagy sikert, majd az aerobicosok következtek.
Edzőjük, Horváthné Cserős Teréz az aeobic történetét ismertetve elmondta, hogy ez a sport az Egyesült Államokból származik, ahol Jane Fonda tette népszerűvé. Ma már több ágazata is van, például a fitness-aerobic, a step-aerobic, a dance-aerobic. Mivel a csoport vezető edzője szentgotthárdi általános iskolákban is oktat, ezen az esten a gotthárdi aerobicosok adtak ízelítőt tudásuk legjavából. Apáca-show és ír step tánc is szerepelt fergeteges műsorukban.
A kick-boxosok edzője, Andorka Imre már 25 éve foglalkozik az ugyancsak az USÁ-ból indult küzdősporttal. A ?70-es években európai és amerikai mesterek válogatták ki a különböző karate ágak technikái közül a leghatékonyabbakat, mintegy ekképpen létrehozva a karate szintézisét. Ma már több szabályrendszere is van, egyik legfiatalabb ágazatát, a fitness kick-box aerobicot Andorka Imre és Bálint Zsuzsa oktatja az érdeklődők számára tavaly ősz óta a Művelődési Házban.
A három mozgásművészeti csoport bemutatói után közös táncolás volt a finálé a színpadon.

Cst
Rábavidék 2003


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.