Anyósfesztivál Körmenden

droszler | 2011. június 19 21:07:18 | kultúra |
Kattintson a képere !
Anyósfesztivál
2011. augusztus 13. szombat
Az életöröm ünnepe, avagy 40 felett is kék az ég
Vidám hétvége (nemcsak) anyósoknak


Az „érett nõk” vállán az egész világ: anyák és munkavállalók, konyhamûvészek és vállalkozók, háztartást vezetõk és közéleti szereplõk, vonzó nõk és feleségek, nagymamák és gyakran anyósok is egyben. De leginkább és mindig igazi nõk! Az Anyósfesztivál nekik, róluk szól.
Az elõzõ hat rendezvény nagy sikere után augusztus 13-án ismét megrendezi a Vianni Kft. az Országos Anyósfesztivált. Ezúttal Körmend fogadja a páratlan kezdeményezést, amely az asszonyok tiszteletét, megbecsülését hangsúlyozza vidám forgataggal. A színes programfolyam egész napon át hömpölyög az Anyós Hétpróbától a Legszebb Anyós választásig sõt a Szuper Anyós cím elnyeréséig, a kulturális élményektõl az egészségmegõrzést szolgáló bemutatókig.
A fesztivál több ezer résztvevõnek kínál remek családi programot.
A színpadon regionális és kistérségi hagyományõrzõ bemutatók zajlanak.
A II. Országos Unoka Kupa tréfás vetélkedõkkel, vidám mûsorral színesítik és teszik családivá a programot, s hogy a férjek-férfiak se maradhassanak ki: megrendezésre kerül a IV. Após Focikupa is!
…de hogy még érdekfeszítõbb legyen az Após versengés Sör Virsli versennyel is kihívhatják a megbecsülést vagy a sorsot magukkal szemben!

A fentiek mellett lesz kirakodóvásár, jósda, játszóváros és életmód programok.
Halászlé fõzõ verseny értékes díjakért…egész nap több alkalommal ajándéksorsolás és megannyi élmény várja az érkezõket.
Fõszerepet kapnak a versenyzõ asszonyok, akik minden versenyszám után díjazásban részesülnek, a legjobbak akár 100.000 Ft nagyságrendben is „gyûjthetnek” nyereményeket!

Gondoskodtunk arról is, hogy érdemes legyen teljes erõbedobással küzdeni: külföldi út vár a Szuper Anyósra (Após sem marad idehaza), az Anyós Hétpróba gyõztese a Vianni Kupát és értékes belföldi nyaralást nyer, a Legszebb anyós amellett, hogy egy évig viselheti a „Legszebb Anyós” címet ruházati utalványt és egyéb értékes ajándékokat nyer!

Fellépnek a környék legnívósabb produkcióit felvonultató helyi hagyomány õrzõk, a Red Devils táncos lányok, Németh Unicum Lacika, Szegedi Erika Európa és Magyarország Fõboszorkánya, Rajner Tibor operett énekes és Gyémánt Valentin (Apostol, Máté Péter, Gianni Morandi számokkal).

Az est fénypontjaként az Apostol zenekar koncertje következik, majd nosztalgia party Johnnyval és tûzönjárás Szegedi Erikával.


________________________________
Fogalom magyarázat:
Anyósnak tekintjük azt a hölgyet, akinek tartós párkapcsolatban élõ gyermeke van.
(SZÉPORSZÁG Értelmezõ Szótár – 2005)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.