Zarándoklat Lourdesba

droszler | 2011. július 04 20:38:19 | körmendi hírek |
Zarándoklat Lourdesba

Utastájékoztató

AZ UTOLSÓ 5 HELY
Az utazás mindenképpen megvalósul

Az utazás idõpontja: 2011. augusztus 8-15. 8 nap 7 éjszaka.
Szervezõ: Takó Gábor: 30/300-16-61
Lelki vezetõ: Merkli Ferenc atya.
Idegenvezetõ lesz, de jelen pillanatban még szervezés alatt van a személye.
Utazás: Nyugati típusú autóbusszal, idegenvezetõvel. WC, kávé, üdítõ) Gratis Kft Zalaegerszeg.
Találkozó: 2011. augusztus 8. A hajnali órákban, a majd megbeszélt felszállóhelyeken.
Érkezés: 2011. augusztus 15. A késõ esti órákban.
Szállás: 2 éjszaka tranzitszálláson, odafele Milánó mellett, hazafele Genova környékén. 3 éjszaka Lourdesban a kegyhely környékén zarándokszálláson, vagy szállodában. Valamint 2 éjszaka Barcelonában szintén szállodában. Elhelyezés 2-3-4 ágyas szobákban. Felárért egyágyas szoba is kérhetõ.
Ellátás: reggeli. Vacsora a tranzitszállásokon nem, Lourdesban és Barcelonában viszont külön igényelhetõ. A két tranzitszállásra, illetve azok, akik nem igényelnek vacsorát, hozzanak magukkal vacsorának valót, de a boltokban is tudnak vásárolni.

Programtervezet:
1. Nap: Indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás Milánóba. Milánóban a dóm, a múzeum (utolsó vacsora festménye) megtekintése. Szállás Milánó közelében.
2. Nap: Folyamatos utazás Lourdesba megállókkal.
3. Nap: Lourdes-i vallási programok a lelki vezetõnk segítségével.
4. Nap: Lourdes-i vallási programok a lelki vezetõnk segítségével.
5. Nap: Kora reggel utazás Barcelonába. Érkezés kora délután. Városnézés. Fakultatív programként bikaviadal megtekintése, aki szeretné. Szállás Barcelonában.
6. Nap: Barcelonában városnézés egész délelõtt, délután további városnézés, szabadprogram, vásárlási lehetõség.
7. Nap: Korán indulás Barcelonából Avignonba. Bazilika megtekintése. Utána utazás Monacoba. Monacoban városnézés. Továbbutazás a tranzitszállásra Genovába.
8. Nap: Reggel városnézés Genovaban. Utána folyamatos utazás haza. Érkezés a késõ esti órákban.
Vallási programok: A zarándokút idején szeretnénk, mindennap lehetõséget biztosítani szentmisehallgatásra. Az idõpontok és a helyszínek szervezés alatt vannak. A szentmiséket lelki vezetõnk Merkli Ferenc atya celebrálja.
Részvételi díj: 77.500 Ft+220 €/fõ/8nap. A részvételi díj az utazási, és a szállásköltségeket is tartalmazza. Valamint benne van a reggeli, az idegenvezetõ költsége és az utasbiztosítás. Ezeken kívül a belépõdíjakat kell fizetni, nyílván azokat fakultatív jelleggel, mindenkinek annyit, amennyi helyre el szeretne menni.

Fizetési mód: Egy összegben, készpénzben.
A feliratkozás és a buszban az ülõhelyek elfoglalása jelentkezési sorrendben történik.
Mindenkit szeretettel várunk.

Üdvözlettel:
Takó Gábor





Pontos program

1. nap (augusztus 08.) Indulás hajnalban, folyamatos utazás rövid pihenõkkel Milano-ba. Látogatás a fehér márványból készült, a világ 4. legnagyobb székesegyházába a Milánói Dómba. 15. 00-kor a csoport szentmisén vesz részt. A Dómba a belépés ingyenes. Lehetõség van felmenni a Dóm tetejére, ahonnan, a gótikus tornyok mellõl, remek kilátás nyílik a városa, szép idõben még az Alpokig is ellátni.(a tetõre a belépõ lépcsõn 5 €, lifttel 8 €, csak aki szeretne) Utána séta a Dóm téren. A Dóm téren, a Dómon kívül egyéb nevezetességek is megtekinthetõk: a dóm elõtt áll II. Viktor Emánuel lovas szobra, a téren pedig a Királyi Palota (Palazzo Reale), és az Érseki Palota (Palazzo Arcivescovile).
Séta a Galleria Vittorio Emanuele II passzázson-elegáns üzletek találhatók itt. A passzázs maga is elegáns: üvegkupolája, üvegteteje, és mozaikpadlója csodálatos.
A Teatro alla Scala (Milano híres operaháza) épületének megtekintése belülrõl.
A Milano melletti (30 km) szálláshely elfoglalása. (Vacsora lehetõség, aki igényli.)

2. nap (augusztus 09.) Reggeli után utazás Lourdes-ba. 20 óra körül a szálláshely elfoglalása. Utána szentmise, esetleg bekapcsolódás esti Lourdes-i programokba.
Lourdes a világ egyik legjelentõsebb spirituális helyszíne. Találkozás, megismerés, megbékélés, feltöltõdés, néhány kulcsszó, mely jól jellemzi Lourdes-ot napjainkban.
Közel 6 millió látogató érkezik évente Lourdes-ba a világ minden tájáról.

3. nap (augusztus 10.) - 4. nap (augusztus 11.) Ezt a két napot a csoport Lourdes-ban tölti vallási programokkal és a város megismerésével. Mindkét napon este vacsora lehetõség, aki igényli.
A város szentélyei:
Massabielle Barlang. A Gave folyó mellett található, melyet a Massabielle szikla ural. 9,5 m mély a barlang. 1858-ban itt jelent meg a Szent Szûz a 14 éves lourdes-i kislánynak, Bernadette Soubirous-nak.
A Rózsafüzér Bazilika (Basilique Notre-Dame du Rosaire).
A Szeplõtelen Fogantatás Bazilikája, melyet Basilique Supérieure-nek is neveznek X. Szent Piusz Bazilikája, mely a föld alatt 12 000m²-en terül el.
Szent Bernadette Bazilika, Örök imádás kápolna, Bernadett ház, Bernadett szülõi háza, Cachot börtön.
Mindkét napon részvétel szentmisén (magyar vagy közös, vagy mindkettõ).
Vallási programok: Részvétel a keresztúton. Részvétel a betegek megáldásán, merülési lehetõség a szent vízben. Este gyertyás körmenet. (Gyertyát lehet hozni, de ott is lehet vásárolni.) Filmvetítés Lourdes és Bernadett történetérõl magyar nyelven.

Látnivalók: fakultatív, nem kötelezõ, csak aki szeretné.
Château Fort (Pireneusi Múzeum és Kastély)

Ez az ezer éves erõd, melyet soha nem vettek be, Franciaország történelmi mûemlékei és múzeumai közé tartozik. Lenyûgözõ panoráma nyílik innen a városra, a Szentélyekre és a Pireneusokra. Falai között mûködik egy botanikus kert is a 14. sz.-i vártorony lábánál valamint a Pireneusi Múzeum (belépõ 4,5 €, aki szeretne, nem kötelezõ)

Pic du Jer
A Pireneusok legszebb látképe Lourdes városából. A város felé magasodó Pic du Jer kilátó nagy keresztjérõl ismerhetõ fel, mely éjszaka ki van világítva. Egy siklóval lehet pár perc alatt feljutni az 1000 méteres magasságba; bájos utazás.(belépõ 8,5 €, barlang: 3,5 €, aki szeretne, nem kötelezõ)
A csúcson egy sétaösvény vezet a kilátótoronyhoz, ahonnan egyedülálló 360°-os kilátás tárul Lourdes, Tarbes, Pau városára, Argelès Gazost völgyére és a Pireneusok csúcsaira.

5. nap (augusztus 12.) Reggeli után indulás Barcelonába. Városnézés, este a szálláshely elfoglalása. A szállás Barcelonaban lesz a tengerparthoz nagyon közel, vagy közvetlen tengerparti szállodában. Vacsora mindkét barcelonai napon igényelhetõ.
6. nap (augusztus 13.) Reggeli után városnézés. Délután szabadprogram, fürdési lehetõség a tengerben. Fürdõruha, aki szeretne fürödni!!!

Látnivalók Barcelona-ban:

A leghíresebb spanyol építész Gaudi épületei: La Sagrada Familia (a Szent Család temploma-UNESCO világörökség része, belépõ 12,5 €, ha itt tudunk misézni, akkor kedvezményes zarándok belépõ, vagy ingyenes), Casa Battlló és Casa Milá/ La Pedrera ( két lakóépület).
Szent Pál Kórház, Güell Park (UNESCO világörökség része, belépés ingyenes), Katedrális, Park de la Cituadella ( a park látogatása ingyenes) innen rövid sétára az Arc de Triomf ( Barcelona diadalíve).
Gótikus negyed, Barcelona fõ sétálóutcája a La Rambla, Font Mágica (táncoló vagy mágikus szökõkút, ingyenes), Montjuic (zsidók hegye, libegõ oda- vissza 12,5 €, a program fakultatív, csak aki szeretné), Castell de Montjuic (erõd), Torre Agbar felhõkarcoló, Olimpiai Stadion-Olimpiai Park (az 1992-es barcelonai olimpia helyszínei), a 2011-es BL gyõztes FC Barcelona stadionja a híres Nou Camp megtekintése.
Pár ember jelezte, hogy szeretne részt venni bikaviadalon. Nekik sajnos rossz hírem van. Bikaviadalokat eddig minden nap szoktak tartani. Mint bizonyára tudják a viadalokat 2012. január 1-tõl betiltották. A január 1-i idõpontig tartanak viadalokat, de csak vasárnap este. Mi pénteken és szombaton leszünk Barcelonaban, így sajnos a bikaviadalt nem tudjuk megnézni.

7. nap (augusztus 14.) Hajnalban indulás Barcelonából (reggeli csomagolt lesz és a buszon lehet elfogyasztani), látogatás a középkori pápai székhelyen Avignonban. A csoport szentmisén vesz részt a bazilikában és természetesen meg is nézzük azt, indulás tovább. Avignon elõtt a világhírû Pont du Gard, 2000 éves vízvezetés rendszerének megnézése, mely az Unesco világörökség részét képezi. Egy gyors foto készítésére lesz lehetõség. Monacoban városnézés (Kaszinó, Kaszinó tér, Hotel de Paris, Japán kert( ingyenes), Café de Paris, Kikötõ, Hercegi Palota, Katedrális (ingyenes), Forma 1-es pálya. Továbbutazás Olaszországba, érkezés Ovadába, szálláshely elfoglalása a késõ esti órákban 22-23 óra. Ezen a napon vacsora lehetõség nem lesz.

8. nap (augusztus 15.) reggeli után indulás Genovába, szentmise, városnézés (Porto Vecchio (Régi kikötõ), La Lanterna (Genova jelképe a világ legrégebbi máig mûködõ világító tornya, belépõ 6 €, aki szeretne, nem kötelezõ), Piazza de Ferrari az Operával és a Dózsepalotával), Genova székesegyháza a San Lorenzo-Katedrális, Kolumbusz Kristóf háza, Santa Maria Carigiano templom. Városnézés után indulás haza. Folyamatos utazás rövid pihenõkkel. Érkezés a késõ éjszakai órákban Magyarországra.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.